• 瀏覽: 17,705
  • 回覆: 149
+11
引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-26 06:28 PM 發表
日本奈良擁有許多美食、美景,除此之外,奈良公園裏還有相當著名的野生鹿,每年都吸引許多觀光客前往朝聖,不過,自新冠疫情以來觀光客人數銳減,而公

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/d1df3fad158db4d33bdfceabada60f1e/stheadline/inewsmedia/20200925/_2020092512084 ...
開放啦,開放我們便去救助小鹿。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 06:57 PM 發表

根本奈良班商販好無良,平時鹿仔幫佢招來遊客一d都唔感恩,而家遊客因為疫情來唔到,就話之佢地餓死,咁好扔日本人的面子啫!
兩睇啦,鹿餅都要成本,商人全日都賣唔出一個餅,邊個同情佢地零收入?
但商人應該教呢隻瘦成咁嘅鹿去食草,呢個係起碼嘅道義
反正鹿餅更有營養,再有得食,唔怕鹿唔食架

正!議員又可扮眾籌救鹿

日本人唔得閒理,叫叻叻既港人捐錢理番

好慘呀!

冇旅客冇人餵鹿

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-26 06:28 PM 發表
日本奈良擁有許多美食、美景,除此之外,奈良公園裏還有相當著名的野生鹿,每年都吸引許多觀光客前往朝聖,不過,自新冠疫情以來觀光客人數銳減,而公

https://image.stheadline.com/f/6 ... 0925/_2020092512084 ...
失去自我求生功能,就是唯利是圖商人禍害鹿群元兇。
既然沒有遊客飼餅,為何那些食鹿血饅頭既奸商唔主動去餵那些無知鹿群那麼滅絕人性。
#看看這鹿群現象,是否和香港黑暴處於相同情況。

餓撚死都唔抵可憐。

引用:
原帖由 喜樂無窮 於 2020-9-26 06:42 PM 發表

其實日本人都可以好刻薄架
日本人係最虛偽及假裝民族,不要相信外表。

好可憐,可能冇錢餵佢地

餵𠃊慣攪到冇L哂生存本能  其他hk都係甘 餵鴿 貓9 馬嬲

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-26 07:12 PM 發表
練出人魚線 
皮包骨同人魚線都未識分,柒係有原因

平時300円一包
遊客排住隊餵

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 07:01 PM 發表
日本人好忘恩負義啊,你估遊客搭成個鐘頭鉄路去奈良,係為探奈良咩?探奈良鹿之嘛!
無奈良鹿,你奈良好多人失業都似!

如日本人咁樣餓死班平時為村民招財的奈良鹿!,那網上應發起杯葛奈良大行動! ...
實在太可惡,我最鐘意善良動物,日本人居然一丁點人道立埸都沒,見到咁可愛鹿仔,不顧不理,實在令我憤怒。

他們不要,我們香港人要。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]