• 瀏覽: 26,324
  • 回覆: 276
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 05:56 PM 發表

適齡中六人口持續下跌,加上新冠肺炎疫情來襲,令自資院校收生惡化。《香港01》獲悉,有52年歷史的珠海學院新聞及傳播學系,新學年收生人數急跌,三個課程合計新生人數僅錄得單位數,當中新聞及傳播、廣告及企業兩個課程更罕有錄得「零收生」。據悉,在本地生源大減下,院校新傳系課程近年有不少內地生報讀,但礙於疫情「封關」,新學年未有內地生來港入讀新傳系課程。教協會長馮偉華分析,中學畢業生連年下降,導致自資學位供 ...
分析精準,仲浪費金錢去讀大學把撚咩!12歲就可以攞到記者證去示威現場搵食!仲有記協呢個大靠山!其他國家地區我就唔知,但香港就一定得!

熱賣及精選
香港妓者最緊要"天馬行空"

引用:
原帖由 videowatcher3 於 2020-9-26 07:22 PM 發表

攞住部手機,鍾意影乜就影乜。

番到去發揮一下「想像力」,鍾意寫乜就寫乜,識字就得。

何須甚麼大學砂紙、「專業訓練」,

十歲、八歲都隨時勝任有餘啦!

自己整死自己,抵死!

...
唔駛咁大 兩三歲得啦 …………叫做幼稚園 關注組

引用:
原帖由 師奶最愛 於 2020-9-26 07:52 PM 發表

兩個小妓者

咬住個奶嘴嘅小孩係記者🤣揸住枝拐仗洞吓洞吓行都行唔郁嘅又記者🤣使尻畀錢人賺🤑

即時諗起12歲妓者

引用:
原帖由 johntt 於 2020-9-26 07:57 PM 發表

咬住個奶嘴嘅小孩係記者🤣揸住枝拐仗洞吓洞吓行都行唔郁嘅又記者🤣使尻畀錢人賺🤑
盲都可以做觀察員啦

新聞系都唔維護記者既利益。任由阿豬阿狗都可以做黑記,仲邊有人想正正經經做記者,視為神聖職業。

引用:
原帖由 師奶最愛 於 2020-9-26 19:52 發表

也是。說真的,要做「專業記者」,

其實唔駛識字,

用表情包就得。

黃背心「任何人」記者,
新聞系/傳理系早執早着。

連文盲都可以做區議員 讀條撚咩

$20件黃背心就係妓者快靚正:lol

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 05:56 PM 發表

適齡中六人口持續下跌,加上新冠肺炎疫情來襲,令自資院校收生惡化。《香港01》獲悉,有52年歷史的珠海學院新聞及傳播學系,新學年收生人數急跌,三個課程合計新生人數僅錄得單位數,當中新聞及傳播、廣告及企業兩個課程更罕有錄得「零收生」。據悉,在本地生源大減下,院校新傳系課程近年有不少內地生報讀,但礙於疫情「封關」,新學年未有內地生來港入讀新傳系課程。教協會長馮偉華分析,中學畢業生連年下降,導致自資學位供 ...
做黑媒👹好易,作下故仔,P下圖,顛倒是非係毒果做漢奸就得啦🤪

引用:

讀完容乜易做在黑記。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]