• 瀏覽: 27,690
  • 回覆: 276
  • 追帖: 2
+6
珠海學院零收生,最大問題係學費太貴,
10年前我想讀電腦專業文憑,最後就係因為學費太貴而冇去讀...........

垃圾董建華,搞到通街專上院校,,

買張證只$150。洗能讀咩

晒鬼氣

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 17:56 發表
適齡中六人口持續下跌,加上新冠肺炎疫情來襲,令自資院校收生惡化。《香港01》獲悉,有52年歷史的珠海學院新聞及傳播學系,新學年收生人數急跌,三個課程合計新生人數僅錄得單位數,當中新聞及傳播、廣告及企業兩個課程更罕有錄得「零收生」。據悉,在本地生源大減下,院校新傳系課程近年有不少內地生報讀,但礙於疫情「封關」,新學年未有內地生來港入讀新傳系課程。教協會長馮偉華分析,中學畢業生連年下降,導致自資學位供 ...
做記者有頭盔,黃背心,加手機就得啦,哂咩讀大學牲啊

仲讀咩書呀,反下政府,做耳猿,大學都無讀,咁就住貝沙灣養番狗

阿豬阿狗12歲只要比百幾蚊就做到妓者,仲使鬼比幾皮野讀幾年

駛l 讀咩記者
13歲唔讀書都做得

做妓者要讀㗎咩?
買件反光衣加部電話咪得囉

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 05:56 PM 發表
適齡中六人口持續下跌,加上新冠肺炎疫情來襲,令自資院校收生惡化。《香港01》獲悉,有52年歷史的珠海學院新聞及傳播學系,新學年收生人數急跌,三個課程合計新生人數僅錄得單位數,當中新聞及傳播、廣告及企業兩個課程更罕有錄得「零收生」。據悉,在本地生源大減下,院校新傳系課程近年有不少內地生報讀,但礙於疫情「封關」,新學年未有內地生來港入讀新傳系課程。教協會長馮偉華分析,中學畢業生連年下降,導致自資學位供 ...
新聞洗能讀,香港大把神童記者,豬海想收到新生,唯一開暴徒系

記者呢樣嘢,啊茂都做得,洗鬼讀

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 05:56 PM 發表
入到去要學做曱甴,所以冇人讀。

引用:
原帖由 ifung5 於 2020-9-26 08:20 PM 發表
仲讀咩書呀,反下政府,做耳猿,大學都無讀,咁就住貝沙灣養番狗
仲有籌旗請保鑣呀...

引用:
讀條L咩,阿伯盲字唔識一個,攞到記者證就可以 記者,揸住部手機就係記者,重浪費四年時間。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]