• 瀏覽: 27,691
  • 回覆: 276
  • 追帖: 2
+6
現在阿豬阿狗都係記者,而且夠賤識作野就可出位。讀咩書啊。
做到咁爛現在d 記者同記協係責無旁貸。

BTW, 公平d 講句,珠海新聞系以前是不錯的。

反對登記, 註冊, 只會令記者更良莠不齊, 最後好似而家咁, 13歲係記者, 妓協最開心. 

有50蚊已經可以買個證扮記者。再開個 FB youtube account 又可以話自己係網媒話事人。新聞內容又可以隨心所欲咁作,根本唔需要有事實根據。攞住張相又可大吹大雷一番。駛Q去讀新聞系咩?系你老母啦。

引用:
原帖由 太空 於 2020-9-26 06:02 PM 發表

珠海書院另一皇牌係建築
建築 <- 哦,即係黃屍果啲裝修吓嘛,佢地最叻,根本唔駛讀,買個鐵鎚就可以開工

執撚咗佢啦,公私大學咁多間,供過於求,私的一盤生意,公的政府創造就業。😑

國民黨黨校香港分社,黃老師的培訓班,暴徒的指揮中心

引用:
原帖由 4300dtns 於 2020-9-27 03:34 PM 發表
重有內地生敢來港報讀?忘了內地生逃走馬料水上船一幕?
屆時可以在新咖啡灣、青山/三聖登船

引用:
原帖由 四大軍區 於 2020-9-27 03:12 PM 發表

但前題要識得打開鏡頭蓋!
將來妓者要考試如何使用單反/無反

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 05:56 PM 發表
適齡中六人口持續下跌,加上新冠肺炎疫情來襲,令自資院校收生惡化。《香港01》獲悉,有52年歷史的珠海學院新聞及傳播學系,新學年收生人數急跌,三個課程合計新生人數僅錄得單位數,當中新聞及傳播、廣告及企業兩個課程更罕有錄得「零收生」。據悉,在本地生源大減下,院校新傳系課程近年有不少內地生報讀,但礙於疫情「封關」,新學年未有內地生來港入讀新傳系課程。教協會長馮偉華分析,中學畢業生連年下降,導致自資學位供 ...
新聞系使乜讀?20蚊買件黃背心就得啦

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 06:01 PM 發表
阿貓阿狗幾草嘢同妓協攞張嘢又可以做妓者, 讀新聞系把托咩?
全大學系最平的學科,值20蚊

12歲就攞到記者證做記者! 仲讀乜撚嘢新聞系呀? agree

2019件比市民睇到香港傳媒係點做事?係咪公平公正?大家心照啦.我都唔會比仔囡做依行.垃圾!!
!!!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 05:56 PM 發表
適齡中六人口持續下跌,加上新冠肺炎疫情來襲,令自資院校收生惡化。《香港01》獲悉,有52年歷史的珠海學院新聞及傳播學系,新學年收生人數急跌,三個課程合計新生人數僅錄得單位數,當中新聞及傳播、廣告及企業兩個課程更罕有錄得「零收生」。據悉,在本地生源大減下,院校新傳系課程近年有不少內地生報讀,但礙於疫情「封關」,新學年未有內地生來港入讀新傳系課程。教協會長馮偉華分析,中學畢業生連年下降,導致自資學位供 ...
反光衣,不能影暴徒大頭相,看圖作文,如肯阻礙警方執法,人工另計

引用:
我都唔駛睇內文乜鬼野3大原因,
你個評論已經最佳原因
....基本上有個電話加支神棍已經可以做記者, 仲可以玩易服, 仲比錢讀新聞系? 傻的嗎?

讀新聞係多舊魚,妓脅話唔理阿豬阿狗,做緊採訪嘅人就係妓者

跟本唔需要咁多妓者

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]