• 瀏覽: 27,665
  • 回覆: 276
  • 追帖: 2
+6
香港人自己玩死自己

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 05:56 PM 發表
適齡中六人口持續下跌,加上新冠肺炎疫情來襲,令自資院校收生惡化。《香港01》獲悉,有52年歷史的珠海學院新聞及傳播學系,新學年收生人數急跌,三個課程合計新生人數僅錄得單位數,當中新聞及傳播、廣告及企業兩個課程更罕有錄得「零收生」。據悉,在本地生源大減下,院校新傳系課程近年有不少內地生報讀,但礙於疫情「封關」,新學年未有內地生來港入讀新傳系課程。教協會長馮偉華分析,中學畢業生連年下降,導致自資學位供 ...
啱呀,大學生都係比人打壓搵雞碎咁多,讀嚟都冇用 (黃豬講嘅)

使百零元巳都係記者使鬼讀

13碎果件係記者,全世界稱讚

乜珠海未執咩?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 26-9-2020 05:56 PM 發表
12歲就攞到記者證做記者! 仲讀乜撚嘢新聞系呀? 無人讀係正常過正常啦 ...
你讀完己廿幾歲,人地12歲就入行,廿幾歲己有十年工佢經驗
仲要係義工,同傳媒機構冇僱傭關係,搵唔到食

引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-9-26 06:31 PM 發表
個名唔係好老利 Chu Hai ....
豬閪滴?

引用:
原帖由 markodick 於 2020-9-27 12:24 AM 發表

取消全港所有大學,中學,香港人有小三程度巳足夠,方便洗腦
岸膠仔先會被洗腦, 信埋晒七六黃屎黑暴文宣既者

記者根本就不用讀書,會擲磚頭就得了。

引用:
原帖由 fiogermi 於 2020-9-26 06:04 PM 發表
香港做妓者駛撚讀書咩,識用部相機電話影住差佬做野就得。
記者的工作係記錄事實,影住差佬做野就係記錄事實

新聞系使乜讀,識得着黃色反光背心,揸住手機就得

妓協有2百幻加一會員,年費廿蚊,而家只有白癡傻能先去讀新聞係

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 05:56 PM 發表
適齡中六人口持續下跌,加上新冠肺炎疫情來襲,令自資院校收生惡化。《香港01》獲悉,有52年歷史的珠海學院新聞及傳播學系,新學年收生人數急跌,三個課程合計新生人數僅錄得單位數,當中新聞及傳播、廣告及企業兩個課程更罕有錄得「零收生」。據悉,在本地生源大減下,院校新傳系課程近年有不少內地生報讀,但礙於疫情「封關」,新學年未有內地生來港入讀新傳系課程。教協會長馮偉華分析,中學畢業生連年下降,導致自資學位供 ...
啊豬啊狗著件黃背心就可以做記者喇,駛條L花幾年時間用十幾廿萬去讀咩。

咩人都入得封鎖線話係記者,仲有背後強大黑金,好搵個真記者又唔洗讀幾年

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]