• 瀏覽: 18,166
  • 回覆: 27
"溫與父母一家三口原先居住在涉事單位,其後父母遷出,溫婚後與前夫入住......"

想問???
死者前夫怎回來爭屋??間屋...係温的父母, 關佢前夫陳生咩事??

感覺而家的廿歲班人連諗都未識,

冇能力又結婚或同居,

根本同父母住起碼到28至30歲先結婚, 儘量在這段時間陪多D雙親, 回報佢地的養育深恩才是

油麗邨係公屋, 名應係佢父母同佢呢個死咗的女,

佢前夫怎爭奪???佢前夫嘈, 咪請父母返來住囉, 怕咩佢前夫來爭啊??

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-26 09:54 PM 發表

油塘油麗邨……濫用公屋
係,但佢父母仲在,返來住返,房處都唔會收返間樓,佢個前夫憑乜返來爭?

但,女死者

佢咁快又可溝件22歲同佢死

好大機會條女又係群黑暴堆嗰隻呢,佢老公頂佢唔順,要帶個女遷離的可能性好高喎!

諗諗吓條女死者好有問題, 21歲已是人地老婆及媽媽但異離同第條仔住埋, 當佢18結婚19歲生仔, 20定21碎同老公分手及21碎又同第條仔同居??

生活咁爛0既

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2020-9-26 10:29 PM 發表

百分百系  我有朋友識得
睇到曱甴揾到咁多儍妹做天使, 不排除呢件都係, 見佢生咗都唔留戀, 要樓同條仔同居都唔要老公同自己小朋友,

咁似前幾日柳進肛嗰單咁0既

一年的黑暴唔止打散好多人的事業, 更打碎了不少市民美滿的家.

犯民你地係香港人的仇人

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-9-26 10:32 PM 發表

所以咪有懷疑囉......
新相識男友的遺書係咪佢親筆跡先 ?
如果真係自願陪死,咁就鄧佢阿媽唔抵,真係生舊义燒好過..
如果條仔係曱甴, 佢個曱甴仔咁就卦咗, 其實對佢老母都係一種解脫.

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-9-26 10:34 PM 發表

佢前夫 . 要左個仔 . 重想要間公屋 . 其實已經有問題啦 .
係嘛, 覺得好多邏輯唔通0既????

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-9-26 09:46 PM 發表
另一疑點:燒炭屋內隻貓又無事
佢自鎖在房內, 隻貓在廳, 或第間房, 冇事係正常喎, 燒炭的劇情手法是lock好房門.....門罅又用?貼密.....

所以呢方面冇問題喎

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-9-26 10:38 PM 發表
唔理係藍定黃....
21-22 歲大把野玩,咁就放棄自己
只可以話香港人負面情緒太強
黃的多, 儍人多, 出現呢D事, 唔奇怪

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-9-26 10:39 PM 發表

希望佢老母係咁睇得開........

咁易就去死,死廢青,唔死都無用 !
咪係, 跟件好大機會係天咩的有幾耐丫, 扔底養自己大的父母, 去跟件可能識一兩月的去死????白痴黎架???
22歲人個腦淨係得堆蕉???做肉蟲??忘記自已都係讀過書, 出去養妻都做唔到???

咁0既廢柴, 真係有乜用??

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-9-26 10:43 PM 發表

我估計

温一家有私樓 . 為左保住間公屋 . 私樓業權人 . 即温父母遷出 .

甘公屋戶主就係女死者 . 之後同前夫結婚生女 . 甘間公屋既成員其實就係死者前夫及女兒三人 .

之後兩人離婚 . 正常計 . 人小個邊就要搬走 . 除非人多個邊主動遷出 .

好明顯佢前夫冇辦遷出手續 . 依家咪返來同死者爭公屋囉 . ...
公屋唔可以俾你霸住間屋, 個名鍾意轉邊個就邊個,
轉了名轉了人, 唔該再排過.

所以佢老公應係冇能力來爭屋喎.

如佢父母有屋, 冇屋咪出返去同父母住囉, 父母一定唔會嫌佢喎,
所以洗乜死???咁就要自盡??儍的嗎??

引用:
原帖由 我愛大彬州 於 2020-9-26 10:45 PM 發表
咁後生冇工作?
女0既等人養, 男0既又未戒奶, 要父母養, 跟本兩個咁後生都大把另路可揀的, 揀死喎, 黐銀線的.

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-9-26 10:41 PM 發表

就算黃都係好廢,有膽去自殺,無膽上內地見識下
見識完怕自痺, 回來後仲死得快掛

上面的高鉄, 速度仲快過日本的新幹線

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]