• 瀏覽: 18,185
  • 回覆: 7
消防員到場破門而入,發現一男一女倒臥在房間內一張床上,旁邊有一盆燒過的炭。經救護員檢驗後證實兩人均已死亡。警方在場檢獲兩封遺書,初步相信女死者疑與前夫爭取兒子撫養權失敗,加上受財政、感情等問題困擾尋短,
而其男友則自願陪女死者尋死。另外,愛協職員在單位內檢走一隻成年家貓,初步檢查後健康良好。
據了解,溫與父母一家三口原先居住在涉事單位,其後父母遷出,溫婚後與前夫入住,並誕下兒子。惟兩人其後因故離婚,當時溫同意放棄兒子的撫養權,惟條件是前夫不與她爭奪單位,結果前夫與兒子遷出。溫其後認識一名姓陳(22歲)男友,兩人遂於單位同住,但最近前夫表示要取回單位,有人疑不堪壓力,與姓陳的新男友相約尋死。

睇下案情,有懷疑............新相識就自願陪死 ?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-26 09:56 PM 發表

公屋喎!前女婿可以爭?
所以咪有懷疑囉......
新相識男友的遺書係咪佢親筆跡先 ?
如果真係自願陪死,咁就鄧佢阿媽唔抵,真係生舊义燒好過..

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-9-26 09:46 PM 發表
另一疑點:燒炭屋內隻貓又無事
隻貓唔係在房內..

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 10:34 PM 發表

如果條仔係曱甴, 佢個曱甴仔咁就卦咗, 其實對佢老母都係一種解脫.
希望佢老母係咁睇得開........

咁易就去死,死廢青,唔死都無用 !

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-9-26 10:38 PM 發表
唔理係藍定黃....
21-22 歲大把野玩,咁就放棄自己
只可以話香港人負面情緒太強
有間唔差的公屋住,已經好好
身在福中不知福
咪係,慘得過有些年青人患絕症,在生死邊緣掙扎,
更顯得呢種廢青早死早著,唔好浪費地球資源...

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 10:44 PM 發表

咪係, 跟件好大機會係天咩的有幾耐丫, 扔底養自己大的父母, 去跟件可能識一兩月的去死????白痴黎架???
22歲人個腦淨係得堆蕉???做肉蟲??忘記自已都係讀過書, 出去養妻都做唔到???

咁0既廢柴, 真係有乜用?? ...
講真,點廢都唔會咁易放棄生命,所以我懷疑新男友的死因,而家祗係憑佢的遺書判斷,如果驗屍有安眠藥呢..........

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-9-26 10:45 PM 發表

連自己生命都唔珍惜,點有資格去教育下一代
呢種人適合成世單身..

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-26 10:45 PM 發表

房署只會處理戶主離婚的居所安排,第二代係自己解決

我估計係條女結婚後加了老公和細路後,父母退出戶藉,條女做戶主。佢哋離婚後,條女唔想要個細的撫養,同個前夫協議如果個老公要個細,就要離開。可能而家個男嘅發現原來間屋係跟撫養人,返轉頭要間屋。條女為咗屋而去爭撫養權 ...
可能喇,就算冇屋住都唔係絕路,咁又去死,新男友又會跟埋去死咁騎尼.....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]