• 瀏覽: 18,165
  • 回覆: 189
呢單都幾震撼,新男朋友的父母真系多很呢條喪妹吾少
好在少婦冇得撫養權,吾系囡囡都要上路

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 10:39 PM 發表

黃的多, 儍人多, 出現呢D事, 唔奇怪
  就算黃都係好廢,有膽去自殺,無膽上內地見識下

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 08:59 PM 發表
"溫與父母一家三口原先居住在涉事單位,其後父母遷出,溫婚後與前夫入住......"

想問???
死者前夫怎回來爭屋??間屋...係温的父母, 關佢前夫陳生咩事?? ...
我估計

温一家有私樓 . 為左保住間公屋 . 私樓業權人 . 即温父母遷出 .

甘公屋戶主就係女死者 . 之後同前夫結婚生女 . 甘間公屋既成員其實就係死者前夫及女兒三人 .

之後兩人離婚 . 正常計 . 人小個邊就要搬走 . 除非人多個邊主動遷出 .

好明顯佢前夫冇辦遷出手續 . 依家咪返來同死者爭公屋囉 .

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-9-26 10:38 PM 發表
唔理係藍定黃....
21-22 歲大把野玩,咁就放棄自己
只可以話香港人負面情緒太強
有間唔差的公屋住,已經好好
身在福中不知福
咪係,慘得過有些年青人患絕症,在生死邊緣掙扎,
更顯得呢種廢青早死早著,唔好浪費地球資源...

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-9-26 10:39 PM 發表

希望佢老母係咁睇得開........

咁易就去死,死廢青,唔死都無用 !
咪係, 跟件好大機會係天咩的有幾耐丫, 扔底養自己大的父母, 去跟件可能識一兩月的去死????白痴黎架???
22歲人個腦淨係得堆蕉???做肉蟲??忘記自已都係讀過書, 出去養妻都做唔到???

咁0既廢柴, 真係有乜用??

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 03:47 PM 發表
今日香港實在太多人諗埋一邊, 女有個3歲嘅仔即係17歲就搞大個肚, 自己都未成熟又爭乜嘢撫養權?
有講過個仔3歲?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 10:35 PM 發表

係嘛, 覺得好多邏輯唔通0既????
你唔熟香港公屋條例 . 熟既其實一睇就明 .

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-9-26 10:43 PM 發表

咪係,慘得過有些年青人患絕症,在生死邊緣掙扎,
更顯得呢種廢青早死早著,唔好浪費地球資源...
連自己生命都唔珍惜,點有資格去教育下一代

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-9-26 10:32 PM 發表

所以咪有懷疑囉......
新相識男友的遺書係咪佢親筆跡先 ?
如果真係自願陪死,咁就鄧佢阿媽唔抵,真係生舊义燒好過..
房署只會處理戶主離婚的居所安排,第二代係自己解決

我估計係條女結婚後加了老公和細路後,父母退出戶藉,條女做戶主。佢哋離婚後,條女唔想要個細的撫養,同個前夫協議如果個老公要個細,就要離開。可能而家個男嘅發現原來間屋係跟撫養人,返轉頭要間屋。條女為咗屋而去爭撫養權

咁後生冇工作?

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-9-26 10:43 PM 發表

我估計

温一家有私樓 . 為左保住間公屋 . 私樓業權人 . 即温父母遷出 .

甘公屋戶主就係女死者 . 之後同前夫結婚生女 . 甘間公屋既成員其實就係死者前夫及女兒三人 .

之後兩人離婚 . 正常計 . 人小個邊就要搬走 . 除非人多個邊主動遷出 .

好明顯佢前夫冇辦遷出手續 . 依家咪返來同死者爭公屋囉 . ...
公屋唔可以俾你霸住間屋, 個名鍾意轉邊個就邊個,
轉了名轉了人, 唔該再排過.

所以佢老公應係冇能力來爭屋喎.

如佢父母有屋, 冇屋咪出返去同父母住囉, 父母一定唔會嫌佢喎,
所以洗乜死???咁就要自盡??儍的嗎??

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-26 03:42 PM 發表
油塘油麗邨秀麗樓,今晨(26日)9時35分,警方接獲一名姓趙(46歲)女子報案,指與其姓溫(21歲)女兒由本周三起失去聯

?20200926153217

女嘅21, 男嘅22唔使咁容易就自殺呀? 還有大把機會啦: ...
21碎就生埋兼有財困 不過點都好過尋日果隻天使生左件連老豆姓乜都唔知, 仲要殺人坐監

引用:
原帖由 天邊海角 於 2020-9-26 09:49 PM 發表

區議員係721先會去,真係死人唔會去㗎
你會唔會諗多咗呀,幾日前歷源村大火咁大鑊你問下當區區議員基佬傑去咗邊?佢去撚咗申請10月1號遊行啊, 呢啲仆街區議員點會幫我哋做嘢呀。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 10:44 PM 發表

咪係, 跟件好大機會係天咩的有幾耐丫, 扔底養自己大的父母, 去跟件可能識一兩月的去死????白痴黎架???
22歲人個腦淨係得堆蕉???做肉蟲??忘記自已都係讀過書, 出去養妻都做唔到???

咁0既廢柴, 真係有乜用?? ...
講真,點廢都唔會咁易放棄生命,所以我懷疑新男友的死因,而家祗係憑佢的遺書判斷,如果驗屍有安眠藥呢..........

因為賭錢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]