• 瀏覽: 2,153
  • 回覆: 42
+2
引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-9-25 04:05 PM 發表
金仔比起鴨綠江對岸佢契大佬,大方得體很多,起碼金仔害了別人賠上性命都懂得講sorry
老美殺左人,唔單止道歉都無聲,仲要屈人係恐佈份子,

引用:
原帖由 絕世小魚 於 2020-9-25 03:47 PM 發表
嗯嗯
北韓比美國文明得多

總係覺得封信係暗諷,似係寸南韓搞唔掂疫情,搞到有市民寧願冒死投奔北韓

平時都是北韓人投奔自由去南韓,難得有人離開南韓去投奔北韓,北韓不拿來政治宣傳唱好北韓,反而被射殺,該位人士生前真是始料不及。

咁都過得骨

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-25 04:42 PM 發表

炸你南斯拉夫領事館咪道咗歉囉
亦冇屈你果3個黑記係恐怖份子喎
南斯拉夫呢單點止係殺人,仲係攻擊中國領土添,佢殺唔殺人都要道歉啦,老美咁鬼恨中國既邦交,想斷咩。但相反對d弱國,話打就打,屈伊拉克有化武,屠殺左人地成個國家既人民,一粒化武都搵唔到,佢有道過歉嗎?佢既走狗米旗首相馬仔都道左歉啦。殺人伊朗將軍又係,仲要屈人係恐怖份子添。呢度仲見到有人係度撐老美,佢地既良心俾狗狗吃了。

吊你老母啦毒果打手,己經證實係美國肺炎喇,仲武你老母咩!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-25 03:43 PM 發表
11645021 早前南韓一名漁業指導員投奔北韓,但在海上被北韓軍方射殺焚屍。據韓聯社報道,青瓦台證實北韓領袖金正恩去信南韓總統文在寅,信中罕有地就事件道歉,指出這宗悲劇是因嚴守防疫工作而發生。

金正恩懂道歉,已經比某些文明城市更文明。

https://hk.appledaily.com/resizer/uuHGwMQoAS03ri4NHjsucaq8oNw=/720x405/filters:quality(100)/cloudfro ...
agree,

比不懂反省既民族更文明

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-9-25 04:40 PM 發表
平時都是北韓人投奔自由去南韓,難得有人離開南韓去投奔北韓,北韓不拿來政治宣傳唱好北韓,反而被射殺,該位人士生前真是始料不及。
呢排有脫北者,要偷渡返北韓!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]