• 瀏覽: 10,001
  • 回覆: 120
  • 追帖: 1
去年11月18日在理工大學一帶發生連串反修例衝突,警方在事件中起訴逾200人,其中13名被控暴動等罪的被告今(25日)在

原來係暴大曱甴暴徙,暴動著草偷渡重話去釣魚被俘虜所以香港有班凹家鏟生果689毒果三白眼,朱西廸正式係凹家鏟仆街食人血饅頭畜生

13名被告為文員李卓珩(23歲)、地盤工陳駿煒(24歲)、港大生郭子麟(18歲)、IVE學生劉嘉樂(23歲)、攝影師鄭家裕(30歲)、IVE學生林敏諾(19歲)、獸醫護士廖卓賢(21歲)、理大學生馬宇亮(24歲)、酒店接待員謝澔庭(22歲)、倉務員容家俊(23歲)、運輸工勞尚文(22歲)、學生梁楀燊(18歲)及無業張賀琪(28歲)。

除了郭以外的12名被告,同被控一項暴動罪,指他們於去年11月18日,在近窩打老道和咸美頓街的彌敦道,與郭子麟及其他人參與暴動。此外,有部分被告另被控在公眾地方管有攻擊性武器等罪,指他們管有汽油彈和能夠發射出雷射光的裝置等物。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200925/bkn-20200925133523168-0925_00822_001.html

神秀的偈言是:
身是菩提樹 心如明鏡台
時時勤拂拭 莫使惹塵埃

惠能的偈言是:
菩提本無樹 明鏡亦非台
本來無一物 何處惹塵埃
熱賣及精選
先喺內地服刑,返嚟再同佢哋計。

你看到的未必是事實
你以為的事實未必是真相
引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-9-25 12:58 PM 發表 
葉嘉朗(舞台燈光工人,22歲)、葉迪舜(私人教師,26歲)、吳智傑(ViuTV演員,25歲)、黃樂文(會計文員,35歲)、歐榮峰(無業,23歲)、楊耀(攝影師,24歲)、陳家裕(廚師,26歲)、吳栢明(學生,20歲)、傅之林(無業,25歲)、羅翔駿(從事屋宇建設工程,24歲)、陳維聰(酒樓工人,25歲)、陳敦涵(餐飲接待,22歲)、羅焯勇(社工,22歲)、鄭學洺(健身教練,22歲)、李晁鋒(社工,24歲)、潘琬瑩(迪士尼演員,23歲)、楊麗嬅(學生,17歲)、吳雅芝(見習樓宇工程師,23歲)、黃穎恩(瑜珈教練,26歲)、陳憲(教師,23歲)、蔡綺洛(售貨員,23歲)、林梅嘩(美容師,23歲)、黎柏言(學生,17歲)、陳灝良(放射師,24歲),梁升彥(教師,24歲)、韓寶生(無業,29歲)、袁晧軒(學生,24歲)、葉栢亨(其他職業,29歲)
引用:
原帖由 1333333 於 2020-9-25 02:29 PM 發表 
13名被告為文員李卓珩(23歲)、地盤工陳駿煒(24歲)、港大生郭子麟(18歲)、IVE學生劉嘉樂(23歲)、攝影師鄭家裕(30歲)、IVE學生林敏諾(19歲)、獸醫護士廖卓賢(21歲)、理大學生馬宇亮(24歲)、酒店接待員謝澔庭(22歲)、倉務員容家俊(23歲)、運輸工勞尚文(22歲)、學生梁楀燊(18歲)及無業張賀琪(28歲)。
今日睇左兩單mention被告既職業
唔係學生就係普通打工仔
黃C仲話自己成班人高質,知識分子

唔認罪6年,認罪4年..

大把人食花生,或者人血饅頭..
不過上到庭呢班人就真係蠢過隻豬...

隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..
「指他們於去年11月18日,在近窩打老道和咸美頓街的彌敦道」

窩打老道去屯門庭?? 係咪內定水晶晶處理??

Oh

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-9-25 02:38 PM 發表

先喺內地服刑,返嚟再同佢哋計。
直接打靶子彈費我出

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-25 02:39 PM 發表

唔係學生就係普通打工仔
最高質果個係咪獸醫....護士呢??

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-25 02:41 PM 發表

唔認罪6年,認罪4年..

大把人食花生,或者人血饅頭..
不過上到庭呢班人就真係蠢過隻豬...
毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-25 02:39 PM 發表

唔係學生就係普通打工仔
個d隨時笑過人係毅進仔

13隻曱甴,時辰又到啦

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

法官大人,佢有排都出席唔到香港法庭架啦

回覆 引用 TOP

引用:

唔係學生就係普通打工仔
有個讀HKU, 依家移左民去鹽田, 最笨柒果個

XGU

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-9-25 02:46 PM 發表

「指他們於去年11月18日,在近窩打老道和咸美頓街的彌敦道」

窩打老道去屯門庭?? 係咪內定水晶晶處理??
屯門法院!
冇喇、冇喇。入去行下,出嚟又係一條好看。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]