• 瀏覽: 48,259
  • 回覆: 748
  • 追帖: 1
+26
引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-9-25 12:02 PM 發表
臭西你諗下,公院最暢順時就係你班黑護罷工嗰段時間,你哋一復工就搞到物質短缺。
是的。
原理是例如消防員在應付火警時,可唔可以罷工?
醫護在新冠肺炎最艱難時期走左去罷工,擅離職守,按理即炒。

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2020-9-26 02:58 PM 發表

佢地邊咁有腰骨死撐啊,咪又話係病左
如果佢地個個話到明係擺工就好啊
冇病假紙就係曠工, 唔好同我講佢哋係自我診斷。

疫情下去罷工,這些無恥醫護必須釘牌

余大媽2010年畢業護士,入ICU 幾年後去咗總部做IT,衰D講句沙士時仲讀緊中學,依家唔能洗返夜更,變office lady, 即刻升呢。
扮能曬野話預咗比人炒,其他人呢?同你陪葬?
打官司?你個陣線幾千人官司、幾佰粒夠唔夠打到終審?

引用:
原帖由 商界外圍的手袋 於 2020-9-26 10:32 AM 發表

將D帶頭攪事嘅開除!政府同公共機構永不錄用!佢哋先知死
仲要交返間公屋出黎

同政府開戰,咁政府無理由仲繼續出糧。。。

失戀都可以話罷工啦,白痴醫護

唔洗打官司,炒得就炒,有咩好爭論

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-25 12:03 PM 發表
政府無用啦, 點解私家醫院無咁多黑醫護? 私人企業又無咁多人暴動?

政府真係要想下自己有咩問題.
政府太軟弱,呢班黑醫護就係睇死政府唔敢郁手,所以呢舖政府一定要強硬應對,帶頭攪事先炒,其他理由唔充分都炒,餘下部分黑醫護減人工和降職,政府加油💪🏻💪🏻💪🏻

fire, fire, fire

引用:
原帖由 雨中浪漫的老闆 於 2020-9-27 01:06 AM 發表

政府太軟弱,呢班黑醫護就係睇死政府唔敢郁手,所以呢舖政府一定要強硬應對,帶頭攪事先炒,其他理由唔充分都炒,餘下部分黑醫護減人工和降職,政府加油💪🏻💪🏻💪🏻 ...
support

練過法輪功真係有樣睇

好想知點樣開戰,係咪又整炸彈?

引用:
原帖由 雨中浪漫的老闆 於 2020-9-27 01:06 AM 發表

政府太軟弱,呢班黑醫護就係睇死政府唔敢郁手,所以呢舖政府一定要強硬應對,帶頭攪事先炒,其他理由唔充分都炒,餘下部分黑醫護減人工和降職,政府加油💪🏻💪🏻💪🏻 ...
冇錯,沒有職業操守的黑醫護,政府必定要將骨幹成員DQ,除牌,其他紀律處分,才能有阻嚇作用。

支持炒人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]