• 瀏覽: 48,260
  • 回覆: 748
  • 追帖: 1
+26
引用:
原帖由 workdboy169 於 2020-9-25 11:56 AM 發表
炒晒D黑二胡
當日啲飛雞都講到好兇狠下架 而家又話嘈公司炒人冇社會責任🤔🤔

人哋炒你又要出來嘈,哩d叫聲大夾惡。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-9-25 11:55 發表
黑醫護組織「醫管局員工陣線」今年2月罔顧病人生死發動罷工,終要為事件「找數」。醫管局主席范鴻齡表示,將向數以千名曾經參與罷工的醫護發信,要求他們解釋當日缺勤原因。該會主席余慧明在fb發文聲稱,工會發起嘅工業行動完全「合情合理合法」,恐嚇「要開戰,隨時奉陪」。「員工陣線」亦在專頁轉發,仲留言「我哋係罷工,唔係乜嘢『缺勤』」。

https://dw-media.dotdotnews.com/dams ...
開戰?馮乜野?再罷工?

"主席打晒開口牌話唔會炒,黑護當然更惡啦!

"醫管局主席范鴻齡早前曾表明絕不接受員工把政治行為帶進醫管局,被問及解僱罷工醫護是否選項之一,他表示「不想評論」。他認為「解僱員工是好極端的行為,除非情況非常嚴重,是不可以輕易用,至於有何其他方式,到時會研究再決定」。"

如果想服務市民,請回頭是岸。罷工講開戰好似打打殺殺咁,聽到都心寒。

希望醫管局嚴肅處理,唔想無辜死係黑心醫護手上。

先炒帶頭嗰班,其餘warning,再犯即炒。
呢班杏+橙係隱患,再有突發災難佢哋一定玩嘢。
與其到時手忙腳亂,不如早日清除毒瘤。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-9-25 11:55 AM 發表
黑醫護組織「醫管局員工陣線」今年2月罔顧病人生死發動罷工,終要為事件「找數」。醫管局主席范鴻齡表示,將向數以千名曾經參與罷工的醫護發信,要求他們解釋當日缺勤原因。該會主席余慧明在fb發文聲稱,工會發起嘅工業行動完全「合情合理合法」,恐嚇「要開戰,隨時奉陪」。「員工陣線」亦在專頁轉發,仲留言「我哋係罷工,唔係乜嘢『缺勤』」。

https://dw-media.dotdotnews.com/dams ...
咪L縮呀,一定要清算佢地

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-25 12:03 PM 發表
政府無用啦, 點解私家醫院無咁多黑醫護? 私人企業又無咁多人暴動?

政府真係要想下自己有咩問題.
你咁講果個識反省就唔係我地嘅正苦🤔🤔

毒瘤不除
難以服眾

慈不掌兵
柔不監

開戰囉

炒晒唔使煩

呢條死肥西同班黑醫護到時咪扮可憐博同情

炒哂佢哋啦,查條L咩。

跟手醫改,引入外地醫護,刻不容緩!香港人受咗好耐啦!唔可以一代一代都係咁!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]