• 瀏覽: 28,876
  • 回覆: 614
+14
椰教係班神棍創造出喱古惑人心洗腦工具!
乜都係佢啱, 只有佢才是對, 人地永遠是錯的!

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-9-25 10:37 AM 發表
聖母瑪利亞15歲就懷孕
現在有一個新名詞,叫做意外懷孕
用意何在?
是他搞成我這樣的,不是我自己想懷孕。

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-9-25 10:37 AM 發表
聖母瑪利亞15歲就懷孕
請唔好再懷疑阿god講嘅嘢!阿god話係就係!

你改中國歷史又五出聲?

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-9-25 11:32 AM 發表
ON9先信性經  
耶L咁L勁, 而家救左肺炎未
對,我只知相信黨相信政府

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-9-25 11:04 AM 發表

大陸有啲乜嘢做唔出.
主動通報十二瞞逃位置,反而聞煑呆灣,真係乜嘢都唔做!

內地教科書有無寫乜乜樞機搞男童?

千年既古仔,都改佐好多次小節, 後教條式人云亦云。。。取其教義導人向善,有會費,有物業捐出就算啦。

引用:
原帖由 iceivan 於 2020-9-25 10:56 AM 發表
https://posts.careerengine.us/p/5f64e04330920c0eaf01863c 

雖然唔係一d官方既說法, 但都起碼有人跟進下
內地已經有人跟進,相關書本已下架

以事論事,內地好多人不大認識基督教,無讀過耶經,所以對網上或坊間有關耶教文章未能分析真偽

今次問題始於書本作者,寫書時隨手抄寫某博客文章,所以引用錯誤資料,屬於寫作不嚴謹的問題;而且這本並非宗教書籍,亦無官方背景

西媒小題大做,借故抹黑中國政府

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-25 10:27 AM 發表
11644314 內地打壓、踐踏基督教,已上升至公然篡改《聖經》的地步?由中國官方教育部門審定的職業教育學校教科書,在課文中引用《新約聖經》約翰福音第八章中耶穌赦免淫婦的故事,卻把整個故事扭曲成耶穌用石頭掟死淫婦,事件引起內地及香港不少教徒強烈不滿。專門專研究內地宗教的香港中文大學崇基神學院教...

https://hk.appledaily.com/resizer/UjQBBsvn96e7tt ...
毒果唔死香港冇平靜。

同香港某黃出版商相比, 簡直小巫見大巫.

引用:
原帖由 captkkk 於 2020-9-25 11:29 AM 發表
仲有, "專門專研究內地宗教的" 果件, 寧願花啲無謂時間去儲彈藥俾壹全霉, 自己屋企就闊佬懶理, 咩都卸哂俾太太, 兩件有問題嘅仔又係不聞不問, 成日就哩埋響教會度.
要佢睇下兩隻仔, 仲慘過叫佢坐洗頭艇自我送中咁, 呢啲人, 咪同壹全霉一樣囉. ...
呢句勁啊!所有嘢都被KO!

蘋果假新聞代名詞

上星期電視重播達文西密碼

耶穌只不過係個普通人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]