• 瀏覽: 39,859
  • 回覆: 583
  • 追帖: 1
+9
【明報專訊】案中3名被告梁柏添、龔志遠及李文謙月初承認暴動罪後,隨即還押直至昨天再出庭判刑,各被告聞判後心情平靜,但次被告龔志遠患有早期柏金遜症的年邁母親則當庭哭成淚人,庭上一眾被告的支持者亦禁不住落淚。散庭後,行動不便的龔母靠着犯人欄,哭着大叫「唔好走呀」,需要其他支持者攙扶才能離開。根據法官昨覆述親友為各被告求情的內容,均稱各人熱心幫助弱勢社群,亦非使用暴力的人。

打警察,打到人地差D盲都唔係"使用暴力的人"?

暴徒D歪理真係痴線.....

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20200925/s00002/1600971546780/憂入獄無人照顧年邁母親-51歲被告認罪前安排共住房屋

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-25 07:00 AM 發表
【明報專訊】案中3名被告梁柏添、龔志遠及李文謙月初承認暴動罪後,隨即還押直至昨天再出庭判刑,各被告聞判後心情平靜,但次被告龔志遠患有早期柏金遜症的年邁母親則當庭哭成淚人,庭上一眾被告的支持者亦禁不住落淚。散庭後,行動不便的龔母靠着犯人欄,哭着大叫「唔好走呀」,需要其他支持者攙扶才能離開。根據法官昨覆述親友為各被告求情的內容,均稱各人熱心幫助弱勢社群,亦非使用暴力的人。

打警察,打到人地差D盲 ...
真係為家人著想就唔會出去攪事啦 ...

佢老母係咪想講 .. 攪完眾籌至好走呀 ..

一失足成千古恨,再回頭已是百年身!

早知今日,何必當初。

所以我成日都同人講,如果你地真係覺得香港唔好,一係移民,一係你地班黃人武裝起義,首先殺入禮賓府,搶香港統治權,如果唔係,日日做埋D小動作,根本只係益左班政治佬,而自己隨時浪費一生,可惜太多黃人腦太蠢。

罪有應得!
私了班冚家剷仲未捉到呀!

引用:
原帖由 怒風 於 2020-9-25 07:15 AM 發表
所以我成日都同人講,如果你地真係覺得香港唔好,一係移民,一係你地班黃人武裝起義,首先殺入禮賓府,搶香港統治權,如果唔係,日日做埋D小動作,根本只係益左班政治佬,而自己隨時浪費一生,可惜太多黃人腦太蠢。 ...
別人的孩子死不完.....
人血饅頭食不完.....

都痴鳩線,差啲打死個差佬都叫「唔係使用暴力的人」,乜撚嘢親友嚟架?

如果佢打鳩你啲家人睇吓你會唔會咁講,盲撐到是非不分,啲黃絲真係全部青山走犯!

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-9-25 07:16 AM 發表
都痴鳩線,差啲打死個差佬都叫「唔係使用暴力的人」,乜撚嘢親友嚟架?

如果佢打鳩你啲家人睇吓你會唔會咁講,盲撐到是非不分,啲黃絲真係全部青山走犯!

...
到依家都仲做黃友,相信痴線既佔大多數.....

死淨把口

電視片段見到班畜牲出盡力想攞人命咁,做乜上到庭隻隻忽然變得咁L感性呀

報應來的
老母生隻曱甴

家有老母要照顧仲出泥暴動! 死有余姑😈😈😈    呢DPK有冇諗過俾你差D打盲果個都有亞媽生架?

其實每個罪犯第一次犯法前都係良好市民架,唔好講到佢地好好咁啦

引用:
原帖由 Gzman 於 2020-9-25 07:32 AM 發表
家有老母要照顧仲出泥暴動! 死有余姑😈😈😈    呢DPK有冇諗過俾你差D打盲果個都有亞媽生架?
你估個個真係咁孝順咩

係出左事先攞屋企人出來求情

個個無事時係唔會理家人

曱甴是無人性可言

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]