• 瀏覽: 11,546
  • 回覆: 107
  • 追帖: 1
+4
島區議員王進洋今日傍晚時於社交網站帖文,透露因今年3月初曾在社交網站表明「拒絕協助支持《基本法》廿三條立法的求助市民」而被廉政公署傳召調查。

王進洋曾向廉署職員強調,如果有支持23條立法的市民反映一些關乎社區環境問題、公眾利益問題以及區內聚賭的問題,他仍會跟進,但如果只是涉及個人利益,或求助人是錯誤一方的話,他不會受理。

王進洋3月初在社交網站上表示「基於良知為由,本人將拒絕接受所有『支持廿三條立法』的市民的求助;不論民意逆轉,不論白色恐怖。從今天起,直到永遠。」,民政總署後來指收到大量投訴,並已經轉介離島區區議會主席跟進。

呢條中指議員咁吋, 應該嘆下的.

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1381971/即時-港聞-區議員王進洋透露正受廉署調查

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
為糧支好快又死狗咁跪地求饒

選左咁好嘅已完真有福🤔🤔

之前果個同何君堯鬥多like嘅區議員仲未辭職找數!
呢類黃狗邊有骨氣!

23條都係政府立法 咁有骨氣政府出畀你啲糧都唔好要

仲 ICAC?呢啲死漢奸,搵軍隊就地處決就差不多!

引用:
原帖由 男E 於 2020-9-24 11:29 PM 發表
島區議員王進洋今日傍晚時於社交網站帖文,透露因今年3月初曾在社交網站表明「拒絕協助支持《基本法》廿三條立法的求助市民」而被廉政公署傳召調查。

王進洋曾向廉署職員強調,如果有支持23條立法的市民反映一些關乎社區環境問題、公眾利益問題以及區內聚賭的問題,他仍會跟進,但如果只是涉及個人利益,或求助人是錯誤一方的話,他不會受理。

王進洋3月初在社交網站上表示「基於良知為由,本人將拒絕接受所有『支持廿三 ...
卜區議員是代表政府向該區巿民服務不論政治方向都應以民服務,佢公言不服務支持基本法二十三條立法巿民是政治方向歧視這是政治取向而違背就職宣誓及選舉宣言,唔只拉得,更應判違反公職人員職責,革扯及應付上煽動分列巿民仇恨國家罪,國安法出左咁耐,仲無人被拉係咪黃官坐法廳,國安法都無用?

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2020-9-24 11:31 PM 發表

廉署會查呢啲🥺耐人尋味😎
老廉查得就九成九同錢銀瓜葛有關㗎啦。。。

點解係ICAC查

透露自己正被廉署調查好似犯法哦,吳文遠案?
引用:
原帖由 cm1001hk 於 2020-9-24 11:46 PM 發表

老廉查得就九成九同錢銀瓜葛有關㗎啦。。。

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-9-24 11:37 PM 發表
之前果個同何君堯鬥多like嘅區議員仲未辭職找數!
呢類黃狗邊有骨氣!
咦!係喎.....果個黃狗區議員佢之前好撚型過喎?而家去左邊?做咩咁撚樣衰?

大撚鑊!

政府應該制裁呢啲人,收回佢哋公屋及唔俾佢哋造由政府出糧公職

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]