• 瀏覽: 28,733
  • 回覆: 416
  • 追帖: 2
已處決火化

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
dllm台灣!
拿!香港政府做左野,而家係台灣唔合作,咁香港乜都唔知,恕港府無能力去救台灣果5個案!

另外陳同佳,港府都唔好理啦!唔好送陳同佳去台灣啦!咪由得佢囉,港府你咁好人做乜呀!

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snooboy 於 2020-9-24 10:49 PM 發表

聯絡唔到呢5個家屬呀?

去咗太子站?

回覆 引用 TOP

台灣法治真係黑暗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 some1 於 2020-9-24 10:40 PM 發表

對於據報五名港人七月偷渡台灣尋求庇護,目前被台灣當局扣留,保安局局長李家超近日稱,香港警方已向台灣查詢。陸委會表示,今天已回覆港方,無法處理相關查詢。

陸委會副主委邱垂正指︰「回覆港方警務處相關的詢問,我們要特別的說明,這個港方有關部門從媒體報道得知的相關訊息來詢問,我方無從處理。」

邱垂正也重申,不會對外界的揣測或針對個案加以說明,也不接受憑空想像製造的指控。

另外針對「陳同佳案」,聖公會 ...
可能呢五條友己經不在台灣.
可能已經去咗美國或者澳洲.

唔通五港人偷渡台灣, 係Fake News??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

豬西敵仲吾死出來狗UP

回覆 引用 TOP

支支成日話台灣係支支一部分..

咁正苦點解唔尋求支支協助??支支又會點跟進??

據知情者透露:由於台灣經濟低迷,好多台灣人已經多月未曾吃肉,該五名手足早已被吃掉,而且部分更已曬乾等候秋冬時進食,該知情者希望陸委會繼續把事件保密,好讓香港更多手足送台,令秋冬時節可令更多台人果腹!

十二隻曱甴都起碼知關左係邊, 呢五隻曱甴偷渡去呆灣直頭消失左 

接受緊特別訓練,遲d香港街頭會相見。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-24 10:49 PM 發表

點解呢5件蛋散家屬唔出嚟嘈
無晒D矇面家屬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ooo111 於 2020-9-24 11:04 PM 發表

『邱垂正也重申,不會對外界的揣測或針對個案加以說明,也不接受憑空想像製造的指控』
即係台灣唔認有呢5個人偷渡到台灣。
又或者台灣已經對5人係上賓,招呼佢地食住居留,所以家人唔出嚟發聲。 ...
之前行政院唔係咁講喎,佢地話五人不是被軟禁,仲可以見律師

不過點解無律師出聲話接受5人委託呢?

引用:
原帖由 some1 於 2020-9-24 10:40 PM 發表

對於據報五名港人七月偷渡台灣尋求庇護,目前被台灣當局扣留,保安局局長李家超近日稱,香港警方已向台灣查詢。陸委會表示,今天已回覆港方,無法處理相關查詢。

陸委會副主委邱垂正指︰「回覆港方警務處相關的詢問,我們要特別的說明,這個港方有關部門從媒體報道得知的相關訊息來詢問,我方無從處理。」

邱垂正也重申,不會對外界的揣測或針對個案加以說明,也不接受憑空想像製造的指控。

另外針對「陳同佳案」,聖公會 ...
台灣一早已經派咗好多特工(死黑警)嚟香港滅口手足啦成日叫死黑警死黑警咁,黑社會黑社會咁。
係啲香港警察唔知以為人哋嗌佢嗰啲有糧支嘅黑衣暴徒就係以咁嘅叫聲通知警察拉晒啲黑暴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snooboy 於 2020-9-24 10:47 PM 發表

豬西迪講兩句啦

6帽身呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]