• 瀏覽: 766
  • 回覆: 15
+2
醫管局主席范鴻齡說,就早前有醫管局員工罷工一事,會嚴格根據已取得的法律意見,以合情合理合法方式處理,局方將在不久將來向當日有缺勤的同事發信查詢缺勤原因,再決定如何跟進。 范鴻齡說,現階段不想評論處分方式,形容解聘是極端做法,不應輕易採用,而每宗個案要經行政委員會和其他大會成員認可。 另外,他表示,政...

范鴻齡係米要抄Q左佢? 炒左范生搵另一個人來解決醫護問題啦! 抄人又有幾極端做法?

米答左你地咯, 仲問.

「醫護人員並沒有離開崗位,係用緊罷工嘅手法醫人」

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1551470-20200924.htm

范紅零攞飯焦分兩兄妹都係禍港人渣, 要用國安法捉去打靶.

只有終生取消醫護資格及即炒先叫合適方法處理

槍打出頭鳥殺一儆佰 有力阻嚇黃醫護人員肆無忌憚罷工當籌碼🤔

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-9-24 19:49 發表
范紅零攞飯焦分兩兄妹都係禍港人渣, 要用國安法捉去打靶.  
明放生. 炒一個人有幾極端? 告佢坐牢就叫比較極端啦.

不能炒哂,只能炒帶頭果幾個。。
其他扣人工,警告信。

引用:
原帖由 其他人了 於 2020-9-24 19:56 發表
不能炒哂,只能炒帶頭果幾個。。
其他扣人工,警告信。
我怕佢一件都唔炒.

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-24 07:56 PM 發表

我怕佢一件都唔炒.
依家大角色系中美,呢D小角色,算吧啦!

引用:
原帖由 醉雞燈神 於 2020-9-24 20:02 發表

依家大角色系中美,呢D小角色,算吧啦!
排一排毒啊. 香港改變唔到呢兩個大佬. 現在傳緊美國會10月搞香港銀行業. 唔知真定假.

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-24 08:04 PM 發表

排一排毒啊. 香港改變唔到呢兩個大佬. 現在傳緊美國會10月搞香港銀行業. 唔知真定假.
港女6個月內挑戰最後一條上升軌(之前我講過啦)..

就係革扯黑醫護

黑護喪心病狂 醫管局不可放過

引用:
原帖由 tcfalcon 於 2020-9-24 20:13 發表
黑護喪心病狂 醫管局不可放過
唔好想多左, 佢講出來意思係唔會抄, 除非連email 問你點解罷工都唔覆或串佢.

秋後算帳!要還!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]