• 瀏覽: 1,965
  • 回覆: 34
引用:
原帖由 小魔怪 於 2020-9-24 07:50 PM 發表
胡官好波
你又知??

4年同3年幾其實都好輕啦!

都算係少少懲罰,希望佢哋出返嚟唔好再暴動啦!

以為暴動好好玩,破壞和平市民生活,呢鋪夠晒榮光!

真真正正章顯公義

他們凶狼咁襲警個時,又有無想過後果呀...
成日講咩同理心..他們發佐狂下下取人命咁狂打警員,警員嚴重受傷,當時他們又有無同理心
引用:
原帖由 larry64 於 24-9-2020 08:33 PM 發表

人地將來點生活?
你無同理心

這幾條黑暴是無法無天,襲警個時凶狠到下下要取人性命...
而家判他們入獄三年幾及四年...罪有應得..
引用:
原帖由 chungxxx 於 24-9-2020 11:32 PM 發表
以為暴動好好玩,破壞和平市民生活,呢鋪夠晒榮光!

有三四年俾佢地長腦袋。若然最後都長唔出,那就唯有再黎多幾年。

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-24 08:33 PM 發表

人地將來點生活?
你無同理心
殺人強姦都唔使判啦!同理心,白L痴!

運動結束後,好多人坐完監都未必明白發生緊咩事。坐監的以為自己係為公義、有兄弟撐。十年、唔駛半年我包保所謂兄弟已無人記得你、探你。耳士只係用來「歌頌」,即係「水、坤鳩」班岸鳩曱甴仔做替死鬼,醒目果啲番左屋企數緊錢。

年紀細的曱甴,再唔識醒,好快要入去坐十年都未必知自己衰乜。趁隻手仲乾淨時,快快手放低裝備,好好上學去。

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-24 08:33 PM 發表

人地將來點生活?
你無同理心
你係咪唔記得加十個

垃圾議員,記得日日都要去探監,不准偷懶。。。

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-24 07:41 PM 發表
(報道在晚上 6 時 50 分補充法官判詞細節) 去年 7 月 14 日沙田新城市廣場爆發衝突...
法官胡雅文最終判處,24 歲侍應梁柏添及 51 歲保安員龔志遠各入獄 4 年,17 歲李姓中五學生則入獄 3 年 4 個月。庭上多名到庭旁聽的人士聞判後激動流淚,其中次被告龔志遠的年邁母親,於兒子準備離開法庭之際,走到犯人欄前,捉住兒子的手,哭泣道「志遠唔好走……見你唔到」。

https:/ ...
施暴者毫無同理心,警察被襲至傷殘。
對呢啲咁凶殘嘅人,有同理心嘅人想起都會感到警察同佢家人所受嘅痛楚。

引用:

人地將來點生活?
你無同理心
暴動前,唔諗下將來點生活?

引用:

人地將來點生活?
你無同理心
你又想話成件案受傷害最大嘅係被告?
施暴者罪有應得。佢哋嘅行為,必須由佢哋自己負責。
但被打到殘嘅警察同佢嘅家人將來點生命?佢哋係受害者。將來點重拾以前嘅美好生活?你有冇同理心?

終於有正義嘅法官

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]