• 瀏覽: 6,398
  • 回覆: 119
+4
引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-9-24 19:05 發表
【Now新聞台】醫管局主席范鴻齡表示,就員工二月發起罷工,已得到詳細法律意見,將於短期內向缺勤員工發信,要求他們解釋原因,涉及數千人,強調會合情、合理、合法處理。

你地藍人識條鐵咩....... 我係醫護就一定咁答..

醫護人員並沒有離開崗位係用緊罷工嘅手法醫人

一隻二隻黑衣唔係掛住扮盲眼玩罷工,就係掛住享用女病患任上既潛福利

引用:
原帖由 snooboy 於 2020-9-24 07:34 PM 發表

先炒發起罷工嘅什麼連線幾個頭頭

六千幾人無可能全炒。炒帶頭嗰班人;積極參與者,降職或減薪;純參與者,警告信及扣薪。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-9-24 07:39 PM 發表
大部份香港人
都十分感謝醫護人員
當日全力力諫政府封關
好可惜政府一意孤行
遲左幾個月先做野
搞到甘
香港第一、二、三波爆發,究竟來自內地多,還是英、美、印多?

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-9-24 19:07 發表
希望係"炒"。
你們要失望了.

范鴻齡說,現階段不想評論處分方式,形容解聘是極端做法,不應輕易採用,而每宗個案要經行政委員會和其他大會成員認可

其實抄范鴻齡米得咯.

😂😂👍

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-9-24 07:39 PM 發表
大部份香港人
都十分感謝醫護人員
當日全力力諫政府封關
好可惜政府一意孤行
遲左幾個月先做野
搞到甘
香港市民只對疫情時謹守崗位的真醫護袁示感謝!黑醫頀以政治目的要脅政府,罔顧病人安危,市民定必銘記,並載入史冊。環視全世界各地,香港黑醫護算把啦!

解釋信寫唔舒服你吹得佢脹呀。。。我又唔信有ON9黑護會寫五大掃球缺錢不妥喇。。。

吊人黑醫護
鄉黑何妖有事咪一樣去求醫
垃圾藍屍

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-9-24 07:55 PM 發表

武漢肺炎黎自內地
有好多報告話歐美早於內地病毒已存在。美國藉著武漢舉辦軍人運動會,傳入中國。

引用:
大部份香港人
都十分感謝醫護人員
當日全力力諫政府封關
好可惜政府一意孤行
遲左幾個月先做野
搞到甘
無醫護發起行動提醒林太,港府仲傻鳩鳩
香港一早失守了

我估都係扣下人工

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]