• 瀏覽: 18,479
  • 回覆: 186
+34
咩係記者證,咩係記協會員證
唔通連記者本身都分唔清咩?

引用:
原帖由 秋天的人話 於 2020-9-24 08:25 AM 發表

有部手機,有件背心就話自己係記者。呀豬呀狗都係所謂記者?🤣🤣香港記拹都唔L怕笑死人
肥婆蘭班人面皮厚過地殼,點會怕俾人笑

打假

阿爺已經出聲支持警察修例(好似係環球時報)

引用:
原帖由 港男happy4 於 2020-9-24 08:16 AM 發表

好主意!捉Q哂的黑記曱甴!
依家醒咗好多!便衣包圍拘捕!要多L謝勞胃蔥呢條廢hi!弱L到呢

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-9-24 08:03 AM 發表

點解嘅,點解嘅??
我覺得其中一個原因係前警務署長太軟弱(太廢),拖累左前線警員

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2020-9-24 08:30 AM 發表
國際標準
黃屍成日話中國封鎖新聞?
不如死出黎評論吓佢老美主子啲黑警殺人新聞先

一個工會唔係傳媒,有無權濫發記者証!咁都得,電燈工會可以出電工牌,巴士工會可以出巴士牌啦。仲要聲大大,難道真是誰惡誰正確?

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-9-24 08:07 AM 發表
打官司無問題

但是不可以由黃官審
一定比妓協勝出啦,到時人人買件衫去做法官啦,專咩鬼業呢!

解散記協刻不容緩

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-9-24 07:55 AM 發表
今個星期政經新聞不少,但論起鬨程度,相信警方修改《警察通例》傳媒代表的決定,熱度肯定排在前列。多個新聞團體紛紛表示關注或反對,受直接影響的記者協會等反應強烈,表示會有反制,其後傳出會考慮司法覆核。從往績記協有狀告政府的先例,但警方會否妥協,又是另一回事。

多次會面無結果

過去一年社會運動,導致警方與記協等新聞組織關係空前惡劣。由於在街頭抗爭中,有大量穿着反光衣的「記者」出現,令警方 ...
係美國呢班記者俾人拉9世。

擺明話你聽, 後面有大水喉。

依家警察大晒
打官司對警察嚟講都係無成本
佢當然唔會腳軟

支持成立獨立調查委員會 針對香港人質疑的黑記黑教黑醫

黑警犯法已經無法懲罰,何需恐怕記者影相!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]