• 瀏覽: 2,938
  • 回覆: 60
+2
玻璃心到呢,睇嚟唔鎖國,佢哋生存唔到

………………………………………

TVB 劇集《愛回家之開心速遞》早前疑出現「五一」手勢,據報負責導演之後已被解僱,事隔一周後 TVB 再次捲入政治風波。昨日 J2 頻道播出外購旅遊節目《愛玩客之自遊神(IX)》,當中主持人介紹了台灣小食「共匪餅」,被網民形容是「TVB 作反」。TVB 事後則承認小食名稱帶侮辱性,已將該集節目從 myTV SUPER 下架。

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/pol ... 餅-網民嘲-作反-急下架稱帶-侮辱性/

引用:
原帖由 我最愛黨 於 2020-9-24 06:04 AM 發表
玻璃心到呢,睇嚟唔鎖國,佢哋生存唔到

………………………………………

TVB 劇集《愛回家之開心速遞》早前疑出現「五一」手勢,據報負責導演之後已被解僱,事隔一周後 TVB 再次捲入政治 ...
而家係商業機構自我修正睇緊係tvb知道點先可以賺到錢,賺到錢先生存到,你d黃屍曱甴食c就生存到不在此限

小氣到接受唔到批評

如果喺美國TVB可能要強迫賣盤畀美國公司,否則出行政指令強制關台

形容共和黨兩大劫匪:侵侵、肥奧,貼近時事呀!

玻璃心的是tbb,  中共官方從未為呢d蚊型電視台所作所謂發過聲。

Tbb又要做, 又要驚, 比大6綱民閙兩句, 又賴茖中共度

你有權閙中共, 綱民都有權羆睇, 大家都係建基在對等的自由之上,有咩問題

福爾摩沙什麼時候可以光復大陸?

Tbb你最好開個台叫共肥台, 專閙中共的

不過比綱民吊就唔好賴茖中共度

引用:
原帖由 martin101 於 2020-9-24 07:47 AM 發表
小氣到接受唔到批評
同曱甴要踎監一樣!

支持自我修正,不要給魔鬼留地步,給喪屍散播思想!!

在我哋生於港英殖民奴化教育長大的孩子來講,右派說"共匪"、要"漢賊不兩立"和左派說"蔣匪", ... 非常正常,所以我唔會大驚小怪!

反正宜家反共的人鬧共更鬧得冇人性,在香港同樣可以生存!
只是電視台一向唔講呢啲,就算報紙都冇左好耐 ... 因為大家都知道,講呢啲都係令人反智、失智的喪屍思想!

唔死冇L用

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-24 09:10 AM 發表

心胸狹窄係咁㗎啦
TVB有幾千員工,
佢哋d家庭成員要食飯,
唔同d黃絲曱甴食屎都可以生存

外購旅遊節目,冇乜問題

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]