• 瀏覽: 2,952
  • 回覆: 60
+2
引用:
原帖由 Chobis 於 2020-9-24 07:52 AM 發表
如果喺美國TVB可能要強迫賣盤畀美國公司,否則出行政指令強制關台
民主國家真係好

呢件事相信唔會有藍絲出過聲,
台灣民間既事正常報道真係冇咩咁特別。

成日覺得黃人攪咁多事,
佢地其實真係爭取到 D 咩?
越嘲就越冇自由。

據民調及選舉結果都顯示正常香港人都係反中國居多
中國要加把勁再大力啲打擊香港先得
依家啲手段仲係作用有限
所以成日仲有甩漏

有冇介紹老美衛生巾?😶

藍絲仲唔罷睇cctvb

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-24 09:11 AM 發表
最緊要好食,其他咩都係假
同意,但山長水遠去間鋪,如果中伏會好灰,你知外地鋪頭完全唔密集

引用:
原帖由 jetflyer 於 2020-9-24 09:22 AM 發表
據民調及選舉結果都顯示正常香港人都係反中國居多
中國要加把勁再大力啲打擊香港先得
依家啲手段仲係作用有限
所以成日仲有甩漏
香港人唔係反中,只係好似啲十幾歲反叛青年咁唔想人管啫

Tvb重唔炒哂班黃畜

上次有個旅遊廣告好似有日軍旗,
e家唔見咗。但係,
佢自己廣告宣傳,又係有類似日軍旗出現,
雖然係黃色,但是,一睇就感覺到。

真唔知邊個玻璃心。

大陸都好奈冇叫蔣匪,台灣重口口聲聲共匪!唉!

如果係納粹餅,或者黑鬼餅,立場又會點講?

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-9-24 09:48 AM 發表

香港人唔係反中,只係好似啲十幾歲反叛青年咁唔想人管啫
唔覺得香港人不願意守規矩

引用:
原帖由 我最愛黨 於 2020-9-24 06:04 AM 發表
玻璃心到呢,睇嚟唔鎖國,佢哋生存唔到

………………………………………

TVB 劇集《愛回家之開心速遞》早前疑出現「五一」手勢,據報負責導演之後已被解僱,事隔一周後 TVB 再次捲入政治風波。昨日 J2 頻道播出外購旅遊節目《愛玩客之自遊神(IX)》,當中主持人介紹了台灣小食「共匪餅」,被網民形容是「TVB 作反」。TVB 事後則承認小食名稱帶侮辱性,已將該集節目從 myTV SUPER 下架 ...
買返來冇睇過就直接出街 ??

定係負責 check 既人係曱甴呢 ??

引用:
原帖由 我最愛黨 於 24/9/2020 06:04 發表
玻璃心到呢,睇嚟唔鎖國,佢哋生存唔到

………………………………………

TVB 劇集《愛回家之開心速遞》早前疑出現「五一」手勢,據報負責導演之後已被解僱,事隔一周後 TVB 再次捲入政治 ...
被下架,曱甴玻璃心就真

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]