• 瀏覽: 3,851
  • 回覆: 42
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-24 08:22 PM 發表

Yea
要申請雖然門檻低
申請到先有呢個privilege。
所以稱唔上係Right喎!

引用:
原帖由 jetflyer 於 2020-10-24 08:36 PM 發表

要申請雖然門檻低
申請到先有呢個privilege。
所以稱唔上係Right喎!
錯, 住夠五年便是settled status.

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-24 08:39 PM 發表

錯, 住夠五年便是settled status.
講明要申請要有一定條件
所以唔係一項Right
我當然覺得係你唔識嘢所以搞唔清一啲字眼法律上嘅定義
可能你都係咁諗我
由於大家基本概念不同無咩好討論了

提示: 違規內容已被屏蔽
死啦 玩到咁大 黃絲仲有咩藉口賴死唔走?

引用:
原帖由 skinbanana 於 2020-10-24 08:49 PM 發表
死啦 玩到咁大 黃絲仲有咩藉口賴死唔走?
你講得啱, 中共被大了~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-24 08:51 PM 發表

你講得啱, 中共被大了~
我唔理中共驚到標屎
淨係問黃絲點解唔走?
以前就話冇得揀 而家仲有理由奶共?

引用:
原帖由 skinbanana 於 2020-10-24 08:53 PM 發表

我唔理中共驚到標屎
淨係問黃絲點解唔走?
以前就話冇得揀 而家仲有理由奶共?
你成日叫香港人走, 等於唆使個女人跟佬走;即係, 要大陸“戴綠帽”, 你有無理大陸感受??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-24 08:57 PM 發表

你成日叫香港人走, 等於唆使個女人跟佬走;即係, 要大陸“戴綠帽”, 你有無理大陸感受??
歡迎你自high
但點解唔肯正面講你幾時走?
五眼都收留wo 奶西一定開心過奶共
你驚啲乜?
我身邊啲黃絲同事都係用bno去炒英國樓 繼續喺香港呢個亂世淘寶

因為只係留英5年, 而且都唔一定有居英權同英藉, 所以都唔會太多人走, 佢地係要即刻有居英權同英藉, 先會一大班人走

引用:
原帖由 naly 於 2020-10-24 09:02 PM 發表
因為只係留英5年, 而且都唔一定有居英權同英藉, 所以都唔會太多人走, 佢地係要即刻有居英權同英藉, 先會一大班人走
你既訴求, 我可以代BJ答你:係唔會有;勸你依5+1機制, 去做英國人~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-24 03:37 PM 發表
呢鑊, 真係唔止走50萬人, 唔係講笑~
97前走的人都唔止50萬,但絕大部份返咗嚟,為什麼?因在外國搵唔到食。

快走

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-10-24 09:12 PM 發表

97前走的人都唔止50萬,但絕大部份返咗嚟,為什麼?因在外國搵唔到食。
究竟有幾多人返里。。有冇統計數

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-24 03:37 PM 發表
呢鑊, 真係唔止走50萬人, 唔係講笑~
走200幻最好。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]