• 瀏覽: 21,790
  • 回覆: 286
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-23 10:53 PM 發表
終院首席法官馬道立今日罕有發聲明,指量刑由法院獨立行使,亦是法院專有職能,判刑亦應按照法律原則作決定,駁斥建制派對司法機關的指控。翻查資料,有審理反修例運動案件的裁判官之裁決,不時被中共官媒不停發炮攻擊,批評他們裁決有「嚴重問題」,又指讓被告保釋將給他們更大機會潛逃;更大機會潛逃;親中陣營更發起「一人一信」投訴施壓。

https://hk.appledaily.com/resizer/cUr6_ ...
信你一成,雙目失明.不過市民係有眼睇嘅,革走黃狗棺刻不容緩

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-24 12:06 AM 發表
5毛真係好煩
四出惹事生非
搞完教育 又搞醫護 之後又搞傳媒 之後又搞公務員 得閑又搞學生 最後又搞吓法官 次次失敗 但就不斷四圍撞 滋擾香港人正常生活 唔知醜
好似得佢活係呢個世界咁 ...
你系其中一個,五毛美狗?

馬髮官終極都要過香港一刀

但你去了,留香港平和

馬獨立,公衆眼睛是雪亮的,你憑咩認為只係官媒針對你5條馬仔?要不要搞個民調俾你知道咩係民意???

人在做,天在看,法官並非神。
馬道立退任在即,還要擺咁大官威?

馬道立係乜野立場
天知地知你知我知對面個單眼佬都知
睇下佢極速處理郭官
而其他有問題既法官就當無事發生

真係唔好怪政府要監察司法
因為司法系統真係爛透

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-23 10:53 PM 發表
終院首席法官馬道立今日罕有發聲明,指量刑由法院獨立行使,亦是法院專有職能,判刑亦應按照法律原則作決定,駁斥建制派對司法機關的指控。翻查資料,有審理反修例運動案件的裁判官之裁決,不時被中共官媒不停發炮攻擊,批評他們裁決有「嚴重問題」,又指讓被告保釋將給他們更大機會潛逃;更大機會潛逃;親中陣營更發起「一人一信」投訴施壓。

https://hk.appledaily.com/resizer/cUr6_ ...
本地香港人 = 官媒??????

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-24 12:06 AM 發表
5毛真係好煩
四出惹事生非
搞完教育 又搞醫護 之後又搞傳媒 之後又搞公務員 得閑又搞學生 最後又搞吓法官 次次失敗 但就不斷四圍撞 滋擾香港人正常生活 唔知醜
好似得佢活係呢個世界咁 ...
剿滅禍港份子

GOOD JOB. 中國人的地方, 點到你班紅鬚綠眼, 假洋鬼子起度也文也武, 癲倒是非

唔批評得,好大的官威

人黃腦殘!再睇多啲毒果,睇精神科都救唔你!

即刻辭職唔好做啦~ 講咁Q多!
好行唔送啦!

引用:

唔正視自己問題,學流氓侵耍流氓,乜都瀨親中,但係市民係有眼見架

做錯比人鬧有咩問題吖? 唔話得就咪L做囉⋯⋯仆街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]