• 瀏覽: 17,213
  • 回覆: 353
+7
引用:
原帖由 天靖 於 2020-9-23 05:24 PM 發表
係咪買通法官,犯毒都冇罪或輕判
仲駛講

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2020-9-23 05:24 PM 發表
整頓假發黨,
刻不容緩!
同意㗎
但香港政府龜速行事,剛剛先識得整頓黃屍假記黨,要整頓埋其他黃屍黨羽需要更多時間!

係班九官判案政治化,馬係最大推動者,死全家

引用:
原帖由 john117 於 2020-9-23 03:20 PM 發表
終審法院首席法官馬道立發聲明,指欠缺基礎下批評法院、法官和司法裁決均是錯誤,強調司法機構絕不應被政治化。

我只係想知

如果法官成日亂判案,邊個管個法官,香港法官係咪大哂?
...
黃官治港,習主席都要行開。
香港有黃官,黃人怕條鐵。

現在問題就是香港市民質疑法官判案政治化,希望馬官出來釋疑,怎麼倒過來變成香港市民政治化?

次序錯晒,喺發觀先政治化先,打橫黎講都得既,仲要喺首席喎

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-23 03:26 PM 發表

中國成日害香港

邊個管中國
到底邊個害香港?黃屍黑暴賊喊捉賊

引用:
原帖由 john117 於 2020-9-23 03:20 PM 發表
終審法院首席法官馬道立發聲明,指欠缺基礎下批評法院、法官和司法裁決均是錯誤,強調司法機構絕不應被政治化。

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20200923/entries_5f6af66334b0311c6ce7f35f_2277960208_big_1600845511.jpg

我只係想知

...
係, 香港法官係大哂!係無王管!
所以最緊要在委任法官時把關!

馬道立大9官收咗錢,就要做嘢,縱容徒子徒孫小9官,橫行司法界,公然放生暴徒,嚴重罪犯,公然破壞香港法治,人人得而痛斥之 !

引用:
原帖由 鼠貓 於 2020-9-23 03:31 PM 發表
馬道立,你想要甚麼甚礎先滿意呀
馬盜賊:要有土皇帝咁嘅基礎。
好似依家咁,大量批評唔駛回應,一句欠基礎就搞掂。你咬我食呀!

引用:

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20200923/entries_5f6af66334b0311c6ce7f35f_2277960208_big_1600845511.jpg

我只係想知

...
當欠基礎下批法院裁決係唔妥! 但依家有大量錯判例子為基礎, 馬官點可以一句話係政治化, 就當果啲錯判例子唔係基礎, 完全唔自我檢討! 依啲唔係司法獨大無王管係乜嘢?

引用:
原帖由 john117 於 2020-9-23 03:28 PM 發表

你係咪支持港獨?
肯定唔係
應該係想做美國殖民地

馬道長:我地喜歡點就點,你班蟻民唔x話得我地。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-23 03:26 PM 發表

中國成日害香港

邊個管中國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]