• 瀏覽: 29,076
  • 回覆: 378
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-23 01:42 PM 發表

用咁多錢買架戰機,竟然冇錢入油
唔記得買啫!做乜嗻你?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-9-23 01:17 PM 發表

人出雞你出豉油,掂豉油都掂窮你
咁又係,不過共黨國也不是好受,因為它的航母也是燒油的,美艦一走泥,共黨國又唔見幾億了!

引用:
原帖由 電梯真空的筍盤 於 2020-9-24 11:58 AM 發表

咁又係,不過共黨國也不是好受,因為它的航母也是燒油的,美艦一走泥,共黨國又唔見幾億了!
呆蛙等美國打救,簡直係妙想天開!

回覆 引用 TOP

早日武統

利國利民  

引用:
原帖由 1000day 於 2020-9-23 13:13 發表

面對解放軍軍機近期頻繁於台海進行實戰化訓練,台軍亦加緊升空應對。近日有台軍退役將領指出,緊急升空應對令台軍疲於奔命,造成
自2016年大陸軍機、軍艦赴台外圍海空域次數增加,台軍後勤成本持續攀升。台軍2017年後勤及通資業務費為659多億(約178億港元),隨後還動用5.9億多元(約1.6億港元)預備金支付缺額。其後由2018年至2020年,相關經費預算按年遞增。到2021年,今年更增至770多億元 ...
即是大陸攻台機會增多,要撥定多D錢準備戰機緊急升空的需要。台海又再緊張。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯真空的筍盤 於 2020-9-24 11:58 AM 發表

航母幾時有跟過美艦走?你又發緊夢呀

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-9-24 12:53 PM 發表

航母幾時有跟過美艦走?你又發緊夢呀
係啵,共黨航母行不到的!

回覆 引用 TOP

軍演又飛彈又軍艦一次過萬億啦,仲要幫盟主比埋錢

回覆 引用 TOP

燃料費算甚麼,用愛就有燃料

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1000day 於 2020-9-23 01:13 PM 發表

面對解放軍軍機近期頻繁於台海進行實戰化訓練,台軍亦加緊升空應對。近日有台軍退役將領指出,緊急升空應對令台軍疲於奔命,造成
自2016年大陸軍機、軍艦赴台外圍海空域次數增加,台軍後勤成本持續攀升。台軍2017年後勤及通資業務費為659多億(約178億港元),隨後還動用5.9億多元(約1.6億港元)預備金支付缺額。其後由2018年至2020年,相關經費預算按年遞增。到2021年,今年更增至770多億元 ...
派幾架機, 升幾次就叫救命?

咁玩一次演習咪會破產?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 davidsyiu 於 2020-9-24 11:21 AM 發表

中國確實要入口油氣,但好多中東國家同俄羅斯都收人民幣交易,
成本遠低於要用美元進口油氣既呆灣,你明唔明解啊...
用人民幣買,人地就賣平啲畀你?唔係嘛?

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-9-23 01:17 PM 發表

人出雞你出豉油,掂豉油都掂窮你
台灣省窮到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jetflyer 於 2020-9-24 01:24 PM 發表

用人民幣買,人地就賣平啲畀你?唔係嘛?
呆灣自己可以印美金嗎...

臥龍鳳雛,兩人得一,可安天下...
功蓋三分國,名成八陣圖.江流石不轉,遺恨失吞吳.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jetflyer 於 2020-9-24 08:48 AM 發表

中國有油田都唔夠用
你唔知中國大部份油氣都要靠入口咩?
點樣唔夠用,都比台灣多。且戰機油提煉呢樣嘢台灣就無法企及

引用:
原帖由 忘了密碼的人 於 2020-9-24 03:13 PM 發表

點樣唔夠用,都比台灣多。且戰機油提煉呢樣嘢台灣就無法企及
點解呢?台灣無煉油廠咩?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]