• 瀏覽: 30,862
  • 回覆: 378
  • 追帖: 3
+4
引用:
原帖由 guydan 於 2020-9-23 10:07 PM 發表
先用雷達鎖定再視情況出動??
大陸軍機飛去台灣才幾分鐘?
等到你覺得有問題再出擊可能已爛在機場了
這軍事專家確定不是來搞笑?
專家到時又搬龍門架!!

眾籌吧!香港黃屍好興

引用:
原帖由 jetflyer 於 2020-9-23 05:40 PM 發表
解放軍啲油及保養唔使錢?解放軍成日飛出嚟無損耗?
中國自己有油田, 有提煉Avgas的工業, 戰機自己研發故可自行維護

台灣所有嘢都係進口.......

搭上尾畜呢條寄生蟲,台灣同胞的科技同血汗錢被冼劫一空真是慘呀......
祖國快啲出手殺L死嗰條萬惡白色寄生蟲同埋啲呆灣綠色漢奸,解救台灣同胞於水火啦!

引用:
原帖由 亞視生活 於 2020-9-23 02:25 PM 發表
遲下台灣慳錢飛機唔再升空,大陸飛機就在台北101上空打圈。
順便在空中向鬼島投放宣傳單張...

台灣窮都只剩下咀炮

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-9-23 01:27 PM 發表

錢去買晒鹵味啲過期倉底貨軍火嘛!
菜腫桶抽佣太深

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-23 13:25 發表
都唔使真係打你呀,係咁玩你等你消耗軍費都搞到你頭痕,就係睇死你台灣唔夠膽開第一槍囉
x2 只圍不攻都玩死呆灣佬

後面有金主撐 驚咩

Good,就玩殘台灣仔

台軍可以考慮用坑渠油

對抗到咁鳩肉酸
索性投降慳返啲錢好過啦

引用:
原帖由 1000day 於 2020-9-23 01:13 PM 發表
面對解放軍軍機近期頻繁於台海進行實戰化訓練,台軍亦加緊升空應對。近日有台軍退役將領指出,緊急升空應對令台軍疲於奔命,造成
自2016年大陸軍機、軍艦赴台外圍海空域次數增加,台軍後勤成本持續攀升。台軍2017年後勤及通資業務費為659多億(約178億港元),隨後還動用5.9億多元(約1.6億港元)預備金支付缺額。其後由2018年至2020年,相關經費預算按年遞增。到2021年,今年更增至770多億元 ...
十億呆幣就肉赤?咁點打仗呀

油錢都牙痛?現時油價低企呀!
不過尾蟈都係想製造緊張局勢抬高油價同尾紙。

飛得多就要維修得密,侵侵多謝呆灣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]