• 瀏覽: 4,150
  • 回覆: 45
+2
引用:
原帖由 71833 於 2020-9-23 02:08 PM 發表
國泰服務啲確比以前差,部分黑面員工以為唔憂做咁。今次疫情可係清瘀血最佳時機,罷工搞事應該無得留低。
最怕佢只保黃絲

引用:
原帖由 小小明星123 於 2020-9-23 02:09 PM 發表
邊條19學者呀仲講社會責任,養你地班人唔起到時成間執左就唔止炒d6800人啦係全部人一齊失業喎
19學者社會責任係洗腦年青學生

引用:
原帖由 Domson 於 2020-9-23 12:47 PM 發表
旅遊業同航空嘢班從業者仲未知醒啊?擺明全球旅遊大蕭條,仲唔轉型轉行等吃香啊?
其實佢地落番地都係做雞, 一樣O者

快啲炒人喇,攬炒大成功,黃絲又贏

引用:
原帖由 1333333 於 2020-9-23 12:42 PM 發表
因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空,已宣布與旗下國泰港龍航空不會申請第二期保就業計劃,暗示不再受制於不

?20200923122418

報道指,內部管理人員分析過剩員工人手數量,包括1200名機 ...
之前國泰就係管理不善才唔炒呢班曱甴
家下明白要切除毒瘤,唔洗三年,國泰又上番全球第一

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-9-23 12:48 PM 發表
黃絲員工有排震
最慘又剪左回鄉證,想返大陸航空公司做都唔得

蝕錢如何盡社會責任?
一間上巿公司正常只對股東負責,員工是會流失及更替,世上沒有永遠員工,除非政府職位。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-9-23 01:39 PM 發表
呢班員工有無盡員工責任先佢哋喜歡罷工公司成全佢哋以後唔使返工咁辛苦了
簽過名果1700隻問可唔可以退裙

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-23 02:07 PM 發表
呢d學者真離地 佢地政府出糧, 客運跌99%, 個個月要出糧, 冇收入, 咪要節流
學者唔照一月股價收購國泰

支持空姐空少早日達成攬炒宏願,過好日子!

引用:
原帖由 1333333 於 2020-9-23 12:42 PM 發表
因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空,已宣布與旗下國泰港龍航空不會申請第二期保就業計劃,暗示不再受制於不

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200923/photo/bkn-20200923121316352-0923_00822_001_01b.jpg?20200923122418

報道指,內部管理人員分析過剩員工人手數量,包括1200名機 ...
這是必然的💪💪💪,國泰曱甴工會年年都搞罷工,睇來今年冇得搞了,😂😂😂

早啲裁班賤種員工啦!

引用:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200923/photo/bkn-20200923121316352-0923_00822_001_01b.jpg?20200923122418

攬炒成功係值得曱甴慶祝

叫班所謂學者養佢地囉

原來要做埋社福機構

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]