• 瀏覽: 3,413
  • 回覆: 31
??禁言大法??
條友青山院友扮清醒,最近兩年見到白條看都廢事!在牠的貼,牠只要認同,拒絕討論!

確實難以匹敵  不過與中美戰爭無關
打全面戰爭不可能
打局部戰爭只能在中國周邊   中國陸基常規導彈能打到的地方  美國無法取勝

在政治版講軍事,是不是離題萬丈?
老猴兒都有自知之明不敢去軍版。
如果美國海軍力量是中國不能匹敵,那又何必急於擴充?
最好笑是說中國五年造一航母,要追上美國要五十年,不可以同時造兩三艘嗎

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-9-23 12:07 PM 發表
隻猴龜鳩啲帖,除左入去插佢,無乜值得討論。
猴龜鳩發帖標準模式:
1,C&網上或新聞的簡單內容。
2,粗糙簡單膚淺打幾粒字,你媽係女人眾人皆知的道理做評論。
3, 引玉都吾願拋磚,自己出少工就要對方回編論文。否則你就離題。

佢跟k兄跟本天淵之別,差距最少三至五班。

順便掟西瓜先
又話告人誹謗?
又話出帖數落我?
幾時找數呀?猴龜鳩閣下受之無愧。
[taguid=6337927]浪裏白 ...
師兄 唔好攞 唔好攞佢嚟同k兄比較 根本就完全冇得比 無論知識 氣量 開始前做嘅功課 係完全冇得比較嘅 就算係我 喺k兄嘅帖度 都唔會隨便同人鬧交 搞亂檔 呢啲嘅尊重 同嗰條友根本完全冇得比

引用:
原帖由 40342 於 2020-9-23 04:17 PM 發表
最好笑是說中國五年造一航母,要追上美國要五十年,不可以同時造兩三艘嗎? ...
煮熟1枚雞蛋要5分鐘,煮熟10枚當然要50分鐘了

引用:
原帖由 40342 於 2020-9-23 04:17 PM 發表
最好笑是說中國五年造一航母,要追上美國要五十年,不可以同時造兩三艘嗎? ...
白條條根本就唔識,以為航母多少係決定國家安全,中國土地咪就係一隻超大型的不沉航母囉,美國要來幾多隻先至夠呀,驚唔驚比不沉航母打沉.

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-9-23 05:47 PM 發表

白條條根本就唔識,以為航母多少係決定國家安全,中國土地咪就係一隻超大型的不沉航母囉,美國要來幾多隻先至夠呀,驚唔驚比不沉航母打沉.
航母主要係俾戰機升降,當所有戰機升空就要撤退,如果被炸沉啲戰機回航就變晒潛水機,所以唔只驚東風仲有水底下導彈潛水艦

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-23 13:59 發表

美國強調海軍實力。但喺現代戰爭中,除咗航母群之外,海軍真係咁重要嗎?航母群嘅主要戰場唔係都喺天空嗎?
我個人覺得, 美國政棍純粹係想揾借口R軍費同賣啲過期軍火俾啲盟友.

至於軍事發展在海軍陸軍空軍定宇宙軍, 特朗普識條鐵咩!

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-9-23 05:47 PM 發表

老猴兒在那邊一句都四應不到,又是東拉西扯胡言亂言一番。
真不得不佩服有人面皮厚過象皮,禮義廉自稱都有,真是無敵手。

引用:
原帖由 40342 於 2020-9-23 10:44 PM 發表

老猴兒在那邊一句都四應不到,又是東拉西扯胡言亂言一番。
真不得不佩服有人面皮厚過象皮,禮義廉自稱都有,真是無敵手。
係呀 而家連我都拉黑埋啦 佢問我答 我答完反問佢 跟住就離題 又九唔搭八講軟實力 鬧多兩句 即場拉黑 咁就當我成功咗啦

引用:
原帖由 黃金肥牛 於 2020-9-23 06:06 PM 發表

航母主要係俾戰機升降,當所有戰機升空就要撤退,如果被炸沉啲戰機回航就變晒潛水機,所以唔只驚東風仲有水底下導彈潛水艦
唔係應該有護行嘅咩 如果航母後退 佢後退幾多 啲戰機嘅戰程削弱兩倍喎

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-23 11:03 AM 發表
如果美國佬真係打到嚟,呢條港奸第一個帶路。

正賤人。
美國佬登到陸先講!香港有解放軍,仲有正萬武警喺惠州

引用:
原帖由 貓男 於 2020-9-23 10:43 AM 發表

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29432960&extra=page=1

我中咗禁言術,唯有自行開"嘴炮帖"。
@mart1212  炒你嘅橋,先行抱歉。 orz

是實上,美國一直遠遠拋離中國嘅軍力,中國唔會咁蠢花晒國家嘅財政貯備落晒去啲煙花上。
所以,美國國防部 ...
其實你吹咁耐,不如比D實體證,美國武器領先全世界幾拾年,但邊一場仗真係贏到共產黨,韓戰軍事實力相差一百年,最有機會嬴個次,根本共產黨讓賽,冇武器同 禦寒衣物,同美帝打,雖然共產黨死得人多,但大部份都係凍死,但最後打和,美國 撤軍,越戰,係盟軍對共產黨,其實係全世界聯合美軍,同三個共產黨國家打,其實只係兩個國家嘅共產黨,蘇聯只係出武器,派人教北越佬揸飛機,最後美軍同百九幾個國家戰敗 撤退,咁其實美軍D武器有幾先進,唔講個句都講埋, 犧牲咗嘅美軍係英雄係烈士,不過輸即係輸,我好尊重為國 犧牲嘅軍人,包括敵人,唔似得有D人咁冇人性,話佢地失敗者,話佢地係蠢豬廢柴,乜國家叫佢地上戰場,佢地有得揀唔上嘅,呢D係冇人性嘅人先會講,不過你D廢柴,咁尊重呢位美國總統,就算佢放個屁,你D廢柴都話佢香,你地都會同意美軍係失敗者係廢柴。

戰爭潛力先重要
日本係抗戰前軍費已經比美國高,又點? 最後咪又係輸到仆街
軍費可以打仗果時先急增,最重要係唔會好似日本咁有錢都買唔到
美國佬不以日本為戒,滅亡之日好快黎到

美國佬廿年前戇QQ唔繼續減軍費,自己攞黎七。

美國咁勁唔知點解係上世紀70年代撤出越南呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]