• 瀏覽: 2,763
  • 回覆: 26
引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-23 05:17 PM 發表

rambotam2008
警告:
1.不要使用誣蔑性詞句,例如‘真係唔怕醜嘅’。
2. 請回答--  軍事實力軟件是什麼
路過我答你:
外行講戰略,內行講補給。

如果老美主攻,中國主守....
邊個補給快...你話呢?

熱賣及精選
強項出口術
本帖子是關於 祖國安危。
你不要“走路經過”,你要積極關注。

本帖子研究
1. 中國人很喜歡“打嘴炮”。
2. 至於美國人是否同樣打嘴炮,就由小粉紅去判斷。
3. 中國有一個優勢:人海戰術。
========
請發表高見。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-23 02:47 PM 發表

@vvoy  一如既往,只要不犯版規,不人身攻擊,不離題,不做文宣,是不會面壁的。
不要竊竊私語議論我。中國須要用5年建造一艘普通航母。現在中國落後美國8艘。那已經是40年的差距。
@直線國國王  如果是善意指出我的錯誤,當然欣然接受。
======
你們可以展示你們的愛國心,因為本帖子就是憂慮 ...
"不要竊竊私語議論我。中國須要用5年建造一艘普通航母"
煮熟一隻蛋要四分鐘,煮十隻蛋要幾多分鐘

引用:
原帖由 z1022 於 2020-9-23 07:34 PM 發表
"不要竊竊私語議論我。中國須要用5年建造一艘普通航母"
煮熟一隻蛋要四分鐘,煮十隻蛋要幾多分鐘
你須要認知一個伊索寓言:
the donkey and the merchant.
或者中國成語:刻舟求劍。
-------
所以,不要以為你的小聰明可以用於國家大事。
一樓的論點 邀請你逐點回應。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-23 05:17 PM 發表

警告:
1.不要使用誣蔑性詞句,例如‘真係唔怕醜嘅’。
2. 請回答--  軍事實力軟件是什麼
你答咗我嘅問題先啦 美國應該點打呢場仗 唔好淨係喺度發問 冇義務答你 我已經答咗你兩次 你答返我一次 講講下兩軍對壘 點樣保障國家安全 無端端轉龍門去港軟實力 你不如講下美國點樣應付中國好過啦

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-23 11:35 AM 發表

好。那是硬件的比較。
那麼,軟件。。。
軟件係咪嘴炮

謝謝你參與本帖子。
揆諸你到目前為止的留言,你還是依照軌道從一樓開始逐點回應吧。
如果你不想那樣做,請你另開帖子說你感興趣的東西。

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2020-9-23 08:24 PM 發表

軟件係咪嘴炮
佢港軟實力嘅意思 就要好似印度咁 死咗二十幾個印度冰 三十幾個畀人俘虜 都要話畀國民聽 印度打贏咗 但係又有人信 令到咁多蠢人信 以為自己打勝仗 呢啲咪軟實力囉 唔使打贏㗎

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-23 07:47 PM 發表

你須要認知一個伊索寓言:
the donkey and the merchant.
或者中國成語:刻舟求劍。
-------
所以,不要以為你的小聰明可以用於國家大事。
一樓的論點 邀請你逐點回應。 ...
點解用刻舟求劍?
點解你唔可以答我先?
如果唔滿意拉黑我囉

z1022
本帖子是邀請網友向北京中央提供意見如何應付美國。
如果你進來的目的是“國家興亡匹夫有責”,那麼歡迎。
如果你想吹水,那。。。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-23 08:31 PM 發表

謝謝你參與本帖子。
揆諸你到目前為止的留言,你還是依照軌道從一樓開始逐點回應吧。
如果你不想那樣做,請你另開帖子說你感興趣的東西。 ...
唔好搬龍門 講航母有差距 係你講嘅 相差40年你都夠膽講 我同你講幾多航母都冇用 結果你係不敢回答 唔係我離題 係你冇能力討論落去

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-23 09:15 PM 發表

z1022
本帖子是邀請網友向北京中央提供意見如何應付美國。
如果你進來的目的是“國家興亡匹夫有責”,那麼歡迎。
如果你想吹水,那。。。 ...
原來你意見可上達天庭😫真係失覺晒😎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]