• 瀏覽: 19,505
  • 回覆: 241
+2
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-9-23 05:55 AM 發表
【明報專訊】昨晚在將軍澳採訪15歲女生陳彥霖逝世一年悼念活動的記者遭警方分流,主流傳媒獲安排在橙帶的「採訪區」內採訪,部分網媒及自由身記者登記資料後被要求離開現場。

https://fs.mingpao.com/pns/20200923/s00006/261f3366c466841ed62b23ce0c276b45.jpg

【明報專訊】昨晚在將軍澳採訪15歲女生陳彥霖逝世一年悼念活動的記者遭警 ...
隻隻曱甴揸住個記協濫發嘅黑記證就話自己係記者!絕對要打擊呢班借記者之名,阻差辦公為實嘅無恥死曱甴!👊🏻👊🏻👊🏻

引用:
原帖由 pugbb 於 23-9-2020 05:55 發表
【明報專訊】昨晚在將軍澳採訪15歲女生陳彥霖逝世一年悼念活動的記者遭警方分流,主流傳媒獲安排在橙帶的「採訪區」內採訪,部分網媒及自由身記者登記資料後被要求離開現場。

【明報專訊】昨晚在將軍澳採訪15歲女生陳彥霖逝世一年悼念活動的記者遭警 ...
呢隻明報黑記咁多重身份搏乜

附件

FB_IMG_1592650452779.jpg(48.56 KB)

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2020-9-23 07:21 發表

啲記者幾L cheap,做10年20年又係記者,12歲毛都未出齊又可以係記者,其實洗L讀傳理系咩,讀完又係咁既身份
其實已經變咗主修調理農務插花系好耐

黑記放一不可 香港片曱不留

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-9-23 05:55 AM 發表

https://fs.mingpao.com/pns/20200923/s00006/261f3366c466841ed62b23ce0c276b45.jpg

硬起來了,再來就要立法規管發牌了

引用:
原帖由 a94922905 於 2020-9-23 06:52 AM 發表
悼念都唔得,DKLM 😡
你有無去?
唔好叫人衝自己鬆喎

老黑妓窮途末路

GOOD JOB
引用:

無事搞事,係要顛倒黑白,扭橫折曲,這就是“民煮豉油”。

引用:

這個到記者正正去破壞自己的專業。破壞自己行業的尊嚴。 如果滿街都是記者,你認為你你能夠出糧嗎。

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-9-23 07:25 AM 發表

『本報記者先後出示香港攝影記者協會證、立法會記者證、政府總部證,均不獲放行』

有明報記者證唔出示,走去出示d無里關係既做試探,呢個記者都好有問題 ...
點解一個記者咁多身份?

引用:
原帖由 a94922905 於 2020-9-23 06:52 AM 發表
班曱甴連陳彥霖親生阿媽都話係假嘅!仲喺法庭門口屌鳩人哋屋企人!連死者家屬都唔尊重,宜家就扮撚唒嘢話悼念!我DLLM爛臭閪啦死廢青曱甴!

引用:
悼念當然可以,但班友用什麼身份在現場先?如果用記者身份,咁班友係黎做正常採訪,而不是做私人悼念

引用:
違反限聚令呀,柒

悼念?消費死者就真。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]