• 瀏覽: 5,195
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
+2
二百幻曱甴喎

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-9-23 12:07 發表

真係奇談怪論, 有英國福利仲要回港?英國福利唔及香港綜援咩?!
都有唔小人中國新移民拿香港福利後回中國.. 6年後你米知咯.

老實講呢批騙福利的唔回港就最好啦. 但未必阻止到咯.

咪老作 就算係外國出世首要絛件要97回歸前出生先可 而且仲唔係唯一條件重要🈶其他  條件申請香港身份證

係就快啲。

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-23 12:23 PM 發表

都有唔小人中國新移民拿香港福利後回中國.. 6年後你米知咯.

老實講呢批騙福利的唔回港就最好啦. 但未必阻止到咯.
唔好偷換概念, 新移民拿香港綜援, 但人在內地, 係在一國框架下進行的, 社署奈佢哋唔何!!

引用:
原帖由 車站靚妹頭 於 2020-9-23 12:27 PM 發表
咪老作 就算係外國出世首要絛件要97回歸前出生先可 而且仲唔係唯一條件重要🈶其他  條件申請香港身份證
好似係, 但要FC~

無犯罪紀錄證明書

成班前線手足即刻變哂condom

走一批人,幫香港鬆一鬆!都係好事!

快d走

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-9-23 12:28 發表

唔好偷換概念, 新移民拿香港綜援, 但人在內地, 係在一國框架下進行的, 社署奈佢哋唔何!!
我係指走左批騙福利, 對香港/英國都係好事, 至於佢回港係旅行定係點. 都會係"福利"合法情況下去做咯.

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-23 12:04 PM 發表

其實真係有好多人走.

收到風有勁多窮人(又未去到最窮) 會走. 大約預20-30萬現金,  

打算去英國, 唔打工但過6年窮人生活.

入籍後拿英國福利, 然後再回港 ...
UK has nearly 8 million Indian, Pakistani, African and other minority British .  Over 3 million are Muslims !

How HK people compete with these people for welfare ?

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-23 12:35 PM 發表

我係指走左批騙福利, 對香港/英國都係好事, 至於佢回港係旅行定係點. 都會係"福利"合法情況下去做咯.
你睇返自己講乜?搬龍門、死兜爛撐!!

查詢有咩用,確實就唔同

go go go
快D走唔好留!

97年已試過一次, 咪又係死返來

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]