• 瀏覽: 5,174
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
+2
乜原來唔夠港人口百份之一, 反應麻麻踴躍喎  

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-9-23 00:42 發表
本港去年約有7000名港人移民外地,根據保安局數字,估算港人移民的主要國家為澳洲、加拿大及美國,佔所有移民人數約66%。

?20200922211349

本港去年約有7000名港人移民外地,根據保安局數字 ...
識幾個早期移民外國的, 其外國出世的子女係外國搵唔到工, 就回港找工作, 估唔到一來就是三粒星, 政府一萬蚊都有得攞!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-9-23 11:51 AM 發表

去得既, 都係挽住成籃金蛋, 去到一定要工作架??
有錢到咁,一早投資移民去左!洗咩用BNO?

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-9-23 11:59 AM 發表

識幾個早期移民外國的, 其外國出世的子女係外國搵唔到工, 就回港找工作, 估唔到一來就是三粒星, 政府一萬蚊都有得攞!!
正式黎講  有外國藉 可被除星 除剩一粒

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-9-23 10:27 發表

真係有能力走果D, 洗等明年...
其實真係有好多人走.

收到風有勁多窮人(又未去到最窮) 會走. 大約預20-30萬現金,  

打算去英國, 唔打工但過6年窮人生活.

入籍後拿英國福利, 然後再回港

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2020-9-23 12:00 PM 發表

有錢到咁,一早投資移民去左!洗咩用BNO?
你既時空停頓架?香港每一日都製造有錢人, 你唔俾人哋最近先發達?例如賣咗層樓~你呢D麥路人唔會明架啦, 收皮啦!!

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2020-9-23 11:32 AM 發表
人地真係比本真英國護照你再講
Don't overvalue the British passport !!! Who cares ?
Today's UK is not 100 years ago British Empire !!!
Nearly HKD 90K application and related fees + 6 years' living expenses.
For sure, they will give you a British passport.
Only 3rd world people flock to UK now !!!
Opportunity cost is too high for HK people !!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-9-23 12:04 PM 發表

你既時空停頓架?香港每一日都製造有錢人, 你唔俾人哋最近先發達?例如賣咗層樓~你呢D麥路人唔會明架啦, 收皮啦!!
依家發都係即刻投資移民,都唔洗BNO途徑去

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-23 12:04 PM 發表

其實真係有好多人走.

收到風有勁多窮人(又未去到最窮) 會走. 大約預20-30萬現金,  

打算去英國, 唔打工但過6年窮人生活.

入籍後拿英國福利, 然後再回港 ...
真係奇談怪論, 有英國福利仲要回港?英國福利唔及香港綜援咩?!

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2020-9-23 12:06 PM 發表

依家發都係即刻投資移民,都唔洗BNO途徑去
你知唔知英國既投資移民, 要幾多鎊??

20,30萬 街都有得你瞓 你就想攞福利 唔到67歲你都唔使諗

走得好,橫掂香港人口過盛,同埋香港唔想再存在著無腦反中亂港人

引用:
原帖由 Loki_Lily 於 2020-9-23 11:04 AM 發表

香港本身可以有多國藉,移民keep香港身分證有咩問題
政府話攞B N 0申請 會取消香港身份喎

小事一樁

走啦曱甴!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]