• 瀏覽: 17,853
  • 回覆: 181
+2
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-22 10:05 PM 發表
繼身兼行會成員的立法會議員葉劉淑儀指,自己正在捨棄美國資產,另一行會成員兼自由黨立法會議員張宇人接受無綫電視節目《清心直說》訪問時透露,政治風波已禍及妻兒,太太和子女在開立銀行戶口時遇困難。

https://hk.appledaily.com/resizer/gccnvHmfl9-yLpZO1xSzbVQwVjs=/720x405/filters:quality(100)/cloudfront ...
樓主,投資得唔得呀!換外幣就係勾結外國勢力咁嚴重!

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-9-22 10:57 PM 發表
我以前都多次在此提出過如有戶口在任何美資金融機構
包括存款金融產品股票買賣,如果有貸款更加要提防隨時 call loan
總之都應該儘快結束關係
原因係該等機關直接受命於美國政府
美國政府若有乜政策上嘅行動,好大機會殃及池魚,
或者中美雙方正面燒到金融
你存入嘅資產隨時被凍結,或美國金融機構無法不突然停業
甚至要撤出香港
要攞番自己錢話唔定要美國本土司法部批准,時間長兼手續煩瑣,要 ...
閒錢轉大部份去中銀了...
不過我諗老美直接搞匯豐就唔會, 因為英國更痛...

引用:
原帖由 cyberduct 於 2020-9-22 22:19 發表
仲換美金,老美爆煲變晒陰私紙
應該想走佬…

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-9-22 11:04 PM 發表

樓主,投資得唔得呀!換外幣就係勾結外國勢力咁嚴重!
反映你對國安法無知!!

死肥閪你都算抵撚死,好撚地地做乜要去換垃圾美金,襯低水去換人仔唔得嘅咩?

唔係去美國都會用美金的,我去非洲,中亞旅行都要用美金換當地貨幣。

邊間?匯豐? 向大陸投訴咪得囉,大陸準備緊不可靠實體名單

小小麻煩就驚到震!!!做乜L嘢公職人員吖!!!

引用:
原帖由 bigbig69 於 2020-9-22 11:06 PM 發表
死肥閪你都算抵撚死,好撚地地做乜要去換垃圾美金,襯低水去換人仔唔得嘅咩?
你支唔支持金管局, 將香港儲備買晒人民幣資產??

有人認為好過過癮,但你係靠賣水的唔比其他人用,到其他人揾到替代品,你啲水留反自己飲?🤔🤔

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2020-9-22 11:07 PM 發表
小小麻煩就驚到震!!!做乜L嘢公職人員吖!!!
都係孽瘤硬淨~

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-9-22 11:08 PM 發表

你支唔支持金管局, 將香港儲備買晒人民幣資產??
大大力支持,人民幣就是好,美元就是廢紙垃圾。

on 車. 換美元有乜問題. 

針拮到肉...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]