• 瀏覽: 4,946
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
https://www.rfi.fr/tw/中國/20200922-台軍今晨大規模演習蔡英文稱不能讓別人在台灣領空耀武揚威

面對中國大陸強大解放軍戰機團隊,IDF、幻影2000、F-16.....等戰機又能有多大作為?我就看不出來了。

只係面子工程
菜菜子死都唔願認輸
反正都係死台灣人
佢自己又唔會有損傷

打既時候菜菜子第一個走佬去日本

😏

附件

132224b4aovla8wzralibb.jpg(69.06 KB)

我敢說當有任何開打情報,菜菜子一定第一時間較腳去石垣島!

只有 中國領空, 沒有 台省 領空! 

臺海中線共軍話冇就有,蔡蠅蚊打嘴炮就叻,飛到臺島中線都唔敢開槍。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-9-22 08:08 PM 發表
https://www.rfi.fr/tw/%E4%B8%AD%E5%9C%8B/20200922-%E5%8F%B0%E8%BB%8D%E4%BB%8A%E6%99%A8%E5%A4%A7%E8%A6%8F%E6%A8%A1%E6%BC%94%E7%BF%92%E8%94%A1%E8%8B%B1%E6%96%87%E7%A8%B1%E4%B8%8D%E8%83%BD%E8%AE%93%E5%88 ...
別人指美國人、日本人、寒國人,中國台灣省係中國土地,中國軍隊當然可以自由巡邏

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-9-22 10:41 PM 發表
無機會,台灣省第一槍!驚覺號向腫桶苦發射導彈

台灣唔好再7啦,已經火燒眼眉仲玩野,台灣根本輸唔起

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-9-22 10:41 PM 發表
唔怪得美軍軍演
要練奪島啦

同日本單一聲
如果菜菜子逃去石垣島
中國可能會去石垣島捉人

日本是否如外務省所說
已準備好同中國開戰?

蔡英文又來重點演習逃走了!

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2020-9-23 03:55 AM 發表

唔怪得美軍軍演
要練奪島啦

同日本單一聲
如果菜菜子逃去石垣島
中國可能會去石垣島捉人

日本是否如外務省所說
已準備好同中國開戰?
老米奪島係假想釣魚島被中國駐軍。做戲俾倭國睇

可以趁機撩台灣開第一

引用:
未必走得到,到時中國會封鎖台灣空域,有機起飛就會被擊落。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]