• 瀏覽: 2,201
  • 回覆: 38
+3
警方的《警察通例》要警員盡量配合傳媒工作,但警察公共關係科今早向四個新聞工作者協會發信,指將修...

臘腸身痕還記得12歲妓者呢一件事?  E+嘅所謂記者好多都係暴徒
警方應該取消記協作為新聞媒體嘅代表!

樓主認為記者還應該有年資同學歷限制, 若不是同新聞有關嘅大學程度就最小要5年相關工作經驗, 沒有的話不可做前線工作! 所有記者都應該向香港警方登記! 外國媒體也應該在未踏足香港嘅記者登記

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/警方改-警察通例-不承認記協-攝記協證件/

警察為左香港市民撥亂反正,杜絕黑記假記參與暴動阻礙執法,我又覺得 o 喎

呢個係唯一提高香港記者地位嘅方法
引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-9-22 05:40 PM 發表
警察為左香港市民撥亂反正,杜絕黑記假記參與暴動阻礙執法,我又覺得 o 喎

十二歲記者失業?

童工犯法, 就算電視電影童星都有嚴格限制
引用:
原帖由 asd1957 於 2020-9-22 05:46 PM 發表
十二歲記者失業?

仲有得張藥水膠布,又話自己係醫護,果班畜牲。

你出來做記者支持下囉?
引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-22 05:46 PM 發表
為左做蝦有乜做唔出

記協只係一個工會
只係為會員發聲得到應有既利益
而唔係發記者牌既認可機構
更加唔係一個公會比人註冊而受監管(例如:律師公會或會計師公會)

勞工處

童工問題呀

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-22 17:38 發表
警方的《警察通例》要警員盡量配合傳媒工作,但警察公共關係科今早向四個新聞工作者協會發信,指將修...

臘腸身痕還記得12歲妓者呢一件事?  E ...
早就要咁做喇!遲做都好過唔做!
以後就少咗好多....黑記圍警察場面......

妓協:打壓新聞自由

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-22 17:46 發表
為左做蝦有乜做唔出

黑記未日到.

做得好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]