• 瀏覽: 5,151
  • 回覆: 64

自稱心口掛住個「勇」字的楊千嬅,近日在網上被「全天候批鬥」,惡意人身攻擊,集體網上欺凌,有「黃絲」呼籲杯葛其擔任主角,即將上演的電影《麥路人》!

一切始於楊千嬅去年捲入政治話題,有「黃絲」將她去年在澳門回歸演出時與國家主席習近平握手祝福的照片瘋傳,批評她吃兩家茶禮;其後亦因在IG發出一張向黑暴說R.I.P.照片,以及發聲明表明立場:「我在香港出生及長大,我愛這遍土地,也熱愛我的祖國。我相信明天會更好。」旋即引爆「黃絲」不滿,痛罵她「奶共」、背叛香港人云云。

黃狗又玻璃心,唔中意祖國,又要生架祖國地方!

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202009/22/AP5f696e3ae4b0f5f1d54b339e.html

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-22 12:47 PM 發表
慘淡收場 靠藍x買票睇蝕到賣身都唔掂
咁點解唔可以賣上大陸市場呢?香港市場咁細,靠香港市場就真係會慘淡收場,黃店好多都慘淡收場喎,仲搞到互鬥添。

黃屍高呼人權自由,卻容不下他人愛自己國家。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-22 12:47 PM 發表
慘淡收場 靠藍x買票睇蝕到賣身都唔掂
最唔惦都係d黃x藝員...

杯葛與否,香港巿場巳經過咗黃金時代,現在的可以填飽偽人胃口(經濟)嗎?!!其中一邊要叫明確歸邊,偽人咪自己揀囉。😯😯

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2020-9-22 01:01 PM 發表
杯葛與否,香港巿場巳經過咗黃金時代,現在的可以填飽偽人胃口(經濟)嗎?!!其中一邊要叫明確歸邊,偽人咪自己揀囉。😯😯
揀反中白痴果邊又無前途,又無良知...

黃絲搵次杯葛成功來睇下得唔得

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-22 01:11 PM 發表
上面D院線掂⋯tbb使乜咁淒涼 你諗住的走往事
淒涼得過viu now 港台?

有鳩$睇,米偷偷地上網

引用:
慘淡收場 靠藍x買票睇蝕到賣身都唔掂
瞓醒未呀?靠香港票房?等食蕉都似

搞大D杯葛行動,到時微博宣傳一下因爲愛國被黃尸杯葛,大陸票房分分鐘上十億。

https://www.discuss.com.hk/viewt ... p;extra=&page=1

個個黃人都口是心非
呢條友未一樣申請左中華人民共和國香港特別行政區口罩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]