• 瀏覽: 22,124
  • 回覆: 368
+8
引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-22 09:45 AM 發表
美國華人街D領袖已叫居民千奇不要再發夢了
由其是曾一度迷網的學生~
一條係台灣受薪既卒仔談領袖

引用:
原帖由 cwmmike 於 2020-9-22 09:50 AM 發表
黃人又話國際線好成功既?
黃人唔係國際線!係痴L線

引用:
原帖由 艾斯 於 2020-9-22 10:22 AM 發表

樓主做咗智商測試未丫?
似乎佢需要去美國做,越畀得錢多,佢會越安心!

落後過人既美國,捉孟晚舟迫中國交出高科技5G,係普世價值

原來又係毒果老作新聞, 信者失智, 樓主都係少睇毒果為妙.

原來取代尾國係罪

引用:
原帖由 cwmmike 於 2020-9-22 09:50 AM 發表
黃人又話國際線好成功既?
條國際線咪嚟嚟去去嗰幾個國家

落後過人既美國,迫tik tok賣盤,強搶中國智能運算技術,係普世價值

又意識形態又野心又顛覆咩咩咩咁。

1) 唔係普世價值,係美國價值
2) 中國"可能"有野心,所以要制止??? 美國"確實"有野心你都唔制止???
3) 咩學者?? 毒果洗腦大學畢業生呀???
4) 毒果人連羅湖都未去過,做乜扮了解中國???
5) 唔該監察下美國先LA,謝

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-22 09:41 AM 發表
今年為聯合國成立75周年,聯合國大會高級別會談於今日(22日)在紐約聯合國總部舉行,習近平並將會在會上發言。習近平在21日開幕時發表簡短講話,強調中國將始終做多邊行者,積極參與全球治理體系改革和建設,堅定維護以聯合國為核心的國際體系,堅定維護以國際法為基礎的國際秩序,堅定維護...

https://hk.appledaily.com/resizer/6pJl-Oedpxx9t9DJUvdPEKp ...
曱甴又找存在感

乜7野學者?著件反光衣就當自己係記者?

咁係投票選出嚟……又唔鍾意……不過呢份報紙就係帶開風向。。

低級文酸,重玩埋的低B改圖,醜化人!將事實倒轉講一次就當真。衹可以呃到的睇毒果白痴仔!

野蠻過人既美國,向手無寸鐵既黑人頭部連開7槍,係普世價值

世界銀行(英語:World Bank,縮寫WB)是為開發中國家資本項目提供貸款的聯合國系統國際金融機構[2]。它是世界銀行集團的組成機構之一[3],同時也是聯合國發展集團(UNDG)的成員。

世界銀行的官方目標為消除貧困。根據其有關協定規定(修訂並於1989年2月16日生效),其所有決定都必須旨在推動外商直接投資和國際貿易,以及為資本投資提供便利。[4]

世界銀行由兩個機構組成:國際復興開發銀行與國際開發協會。世界銀行與世界銀行集團並不一樣,後者由國際復興開發銀行、國際開發協會(該兩項通稱「世界銀行」)、國際金融公司、多邊投資擔保機構以及國際投資爭端解決中心等5個機構組成[5]。然而在某些非正式場合,世界銀行集團也可被簡稱為「世銀」。目前該組織歷代的行長都是美國人,另外重大決議時需要85%的票數才得以通過提案,而美國的投票占比從未低於15%,因而美國的投票比例實際上可視為擁有「否決權」。

單單一個世銀一直以來都是由美國人操控,而且有絕對的否決權,當中國直正取代美國的時候,或者只能到世銀行長由中國人出任為止吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]