• 瀏覽: 9,883
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
演藝界再有名人沽貨。市場消息透露,由藝人杜汶澤持有的大埔康樂園21街一幢雙號屋,實用面積約1,180方呎,市傳以約1,948萬元易手,成交呎價約16,508元。據了解,該物業於去年5月推出放盤,當時叫價2,600萬元,即新成交價較最初意向價低約652萬元或25%。
翻查資料,杜氏於2013年以1,400萬元買入上述洋房,即持貨7年,帳面升值39%或548萬元。

人地靠食人血饅頭可以搵到層樓......
班12瞞逃聽佢地點結果要去坐監.....

叫人衝,自己鬆,自己收錢好輕鬆.....

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/地產樓市/526369/杜汶澤1948萬沽大埔康樂園洋房-7年勁賺548萬

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-9-22 06:46 AM 發表

有班傻B好願意俾班老千呃,有乜計???
之前呢件垃圾拖欠模特工資...仲要響度老屈人係藍友所以唔俾錢.....
所以話呢....人無恥即無敵......

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-9-22 07:42 AM 發表

唔好灰心,12位手足你地仲好有用。
手足已經做緊野,日日用你地做文宣少7中共。
話中共綁架香港人。你地坐監唔會白坐既。🤗

美軍好快黎香港,大家加油
到時大家煲底見。 ...
監底見就真...
鄺俊宇都買樓,人血饅頭好好味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-9-22 07:53 AM 發表

手足大家睇下,羅生告港警。如果成功左班差佬有排要坐。😜
仲唔拿拿林科金比羅生。送班差佬去坐監。

羅冠聰團隊眾籌告英籍港警
https://std.stheadline.com/politics/article/1342634/%E6%94%BF%E6%B2%BB-%E6%96%B0%E8%81%9E-%E7%BE%85%E5%86%A0%E8%81%B0%E5%9C%98%E9% ...
籌旗係佢响當地買樓做"香港國中南海"?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Abloom. 於 2020-9-22 11:19 AM 發表

佢都唔好得十二瞞逃好多……
佢以為黃人會支持佢,咪結果都係冇運行
兩公婆就快坐食山崩
但佢衰極都有2000萬,班十二瞞逃乜都無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-9-22 11:41 AM 發表

以佢咁爛賭嘅性格,282佢一定有高追,賺左可以出黎串串貢嘛
黎生同劉生佢都得罪,呢條友都係無朋友

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-9-22 01:09 PM 發表

唔止呢兩個
羊生原本重用佢,大把世界果隻,開"而家被拉"力捧該片女主角,全權由佢話事……

之後容早兒想轉形演員,仲要係想攞獎果隻,又交比佢……

仲有套"超支經理人"明顯係幫佢打入內地市場,阿驕阿Sa客串,謝檸檬甚到連經理人mani都做路人甲,旦記幫到佢盡,可惜佢講野太口嗅,旦記在佢身上投資全部白費心機……😨

另外阿田早年簽左Paco太_陽,諗住順勢埋洗米華堆,可惜華 ...
呢條友得罪人多,仲差D俾人斬死,咪搞政治呃班傻仔$囉...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 果個硬硬的魚蛋 於 2020-9-22 06:32 PM 發表

2013年買, 點樣食人血饅頭啊?講嘢都要有啲啲道理嘅!樓主
佢可以一炮過响13年買入?
呢一年佢無做野,淨係搞P站賺黃友$,呢D夠佢供斷有乜出奇?唔係靠血饅,佢可說供到?

引用:
原帖由 nobodynotalk200 於 2020-9-22 08:31 PM 發表

39%增長, 放左7年, 係唔係其實每年都係只有5.6%單利息增長?
唔好忘記期間有租金收入......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]