• 瀏覽: 36,931
  • 回覆: 406
+17
想逃出阿爺的五指山。 

比我會直接關閉在美業務!及同美國年輕人講,係川川逼我地關閉,逼你地無自由娛樂

引用:
原帖由 nooneinhere2 於 2020-9-22 01:04 AM 發表

抖音都唔係中國政府注資兼扶持,點算賣國
抖音系靠內地市場培育出來嘅,核心智能推算算法也系基於內地用戶嘅數據進行驗證完善,而今卻想違背國民意志出賣國民利益,咁樣唔系賣國?

引用:
原帖由 laws168168 於 2020-9-22 01:53 AM 發表
特朗普,當天早晨接受採訪時稱,
如果字節跳動保持TikTok Global的控制權,
那麼他將不會批准字節跳動與甲骨文和沃爾瑪公司之間的交易。
姐系擺明強買強賣,盜國本色,中國政府不批准交易是合理的。 ...
藍屍邏輯 大陸用唔到Facebook YouTube 話危害國家安全 冇問題 美國唔比用抖音 就係美國霸權行為 而家比你賣盤仲想點? 摺左就一蚊都攞唔返

仲有 CX 支持黃絲果陣 大陸咪一樣搞佢 匯控唔歸邊 大陸咪又係搞佢 人地諗住賣盤套現算數 退出戰場 點知比小粉紅破壞

做生意都要講政治

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-9-22 12:35 AM 發表
燒左去都唔好益美國.
歡迎燒咗去!

抖音玩完了 兩邊不討好
中國鎖埋抖音佢啦!
自己整一個好方便咋

中央都冇批準賣~系侵侵硬要人賣姐~仲咩要賣??

引用:
原帖由 nooneinhere2 於 2020-9-22 01:04 AM 發表

國進民退,所有嘢都係黨嘅!

美國呢招同80年代日本一樣,食晒日本啲企業

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-9-22 02:04 AM 發表

藍屍邏輯 大陸用唔到Facebook YouTube 話危害國家安全 冇問題 美國唔比用抖音 就係美國霸權行為 而家比你賣盤仲想點? 摺左就一蚊都攞唔返

仲有 CX 支持黃絲果陣 大陸咪一樣搞佢 匯控唔歸邊 大陸咪又係搞佢 人地諗住賣盤套現算數 退出戰場 點知比小粉紅破壞

做生意都要講政治 ...
咁你講又唔啱喎,大陸政府只係要求你們可以嚟,但資料數據必須保存在中國不可以傳送美國.但是facebook youtube都不願意

引用:
原帖由 marcominnie 於 2020-9-22 02:18 AM 發表
美國呢招同80年代日本一樣,食晒日本啲企業
無錯
好多曱甴唔識

引用:

無中國政府政策容許你會做得起?

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-9-22 01:35 AM 發表

咁咪倒錢落海囉 一蚊都攞唔返 直接收檔
拆撚咗佢都唔益你老味,一蚊都唔要,留返你老美報藥啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]