• 瀏覽: 5,519
  • 回覆: 142
台灣殺人案疑犯陳同佳去年10月23日因洗黑錢罪在香港刑滿出獄,表示願意赴台自首,惟至今近11個月仍未成行。死者潘曉穎的母親近日接受傳媒訪問時,首度開腔提及陳同佳,指「人在做,天在看,天網恢恢,疏而不漏」,要求對方盡快兌現承諾,前往台灣投案,「要對得住自己,對得住我哋死去嘅女兒。」 負責協助陳同佳的香港聖公會教省秘書長管浩鳴回應時強調,陳同佳由始至終都沒有想逃避面對事件,「如果唔係,佢返香港就可以唔承認(殺人)。也不會搞到有逃犯條例這一件事」。他又指,與陳同佳及其家人傾談中,相信他最終會承擔自己的責任,會回台灣自首。 管浩鳴又說,希望兩地盡快通關,好讓自己親自能去台灣安排陳同佳自首事宜。 潘曉穎

剎人兇手走了⋯⋯多謝曬犯民耳完、上年制造黑暴
多謝曬

大家想往後仲有這事發生

就投票比黑犯民⋯⋯

新聞來源連結:
https://today.line.me/hk/v2/article/mMV7Jp?utm_source=copyshare

希望十二瞞徒勿逃避罪責

講左咁耐仲未去自首

想拖到幾時

12門逃係唔想在香港受審先走佬,佢家人應該要尊重佢哋本人意願,唔應引渡翻香港審

人在做,天在看。老人家說:陳同佳不必去台灣。

之前陳同佳已經去台灣。但台灣不許。一刀能2斬。陳同佳的罪?已經消除了。在香港。重新做人吧。

不要去台灣自首。老人家說的。對得起天地良心。

唔知佢會唔會,真係去自首呢?

吊耶L就係氣L死。。承擔又唔過去多多藉口

引用:
原帖由 estateman 於 2020-9-21 01:23 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳去年10月23日因洗黑錢罪在香港刑滿出獄,表示願意赴台自首,惟至今近11個月仍未成行。死者潘曉穎的母親近日接受傳媒訪問時,首度開腔提及陳同佳,指「人在做,天在看,天網恢恢,疏而不漏」,要求對方盡快兌現承諾,前往台灣投案,「要對得住自己,對得住我哋死去嘅女兒。」 負責協助陳同佳的香港聖公會教省秘書長管浩鳴回應時強調,陳同佳由始至終都沒有想逃避面對事件,「如果唔係,佢返香港就可以唔 ...
飯民已完乜嘢都大造文章,借啲意搞大佢。因傷成毒,搞起左黑暴事件 !而家佢好似避孕套一樣用完即棄,嗰啲傻仔走路的走路,有d 俾人拉,家破人亡大有人在。

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2020-9-21 02:04 PM 發表
唔知佢會唔會,真係去自首呢?
各地封関
⋯⋯冇疫苖
幾年刀吾使出國

🤔台灣仲未比佢入到境?

咁要等到菜英文下台換人才有希望了。

想自首都要看台灣邊個話事。

成日話自首 得個講字 同黃屎政棍一9樣

🤔咁多人唔記得他是比台灣禁了入境?

其他地方看到討論又是這樣子.

引用:
原帖由 jumboleung 於 2020-9-21 02:08 PM 發表

飯民已完乜嘢都大造文章,借啲意搞大佢。因傷成毒,搞起左黑暴事件 !而家佢好似避孕套一樣用完即棄,嗰啲傻仔走路的走路,有d 俾人拉,家破人亡大有人在。 ...
澳門沒有犯民
經濟繁榮穩定、年年派錢
沒有黑暴破壊
疫症時間過去快
已經可以自由出入境大陸

引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2020-9-21 02:11 PM 發表
🤔咁多人唔記得他是比台灣禁了入境?

其他地方看到討論又是這樣子.
冇黑犯民會入吾到?

引用:
原帖由 think888 於 2020-9-21 02:03 PM 發表
人在做,天在看。老人家說:陳同佳不必去台灣。

之前陳同佳已經去台灣。但台灣不許。一刀能2斬。陳同佳的罪?已經消除了。在香港。重新做人吧。

不要去台灣自首。老人家說的。對得起天地良心。 ...
希望佢 殺膠你。之後再重新做人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]