• 瀏覽: 38,277
  • 回覆: 595
+7
點解要話比朱西廸知?

如果我係大陸海警,我明明監測到有隻大飛離開緊香港水域向東沙方向游緊,我仲點會咁傻衝去香港水域拉人,緊係等你地確實進入大陸水域先收網

12垃圾

引用:
原帖由 richardli008 於 2020-9-21 11:19 AM 發表
大飛咁細隻船又無反射板雷達根本睇唔到,而且離開香港水域關香港乜事?癲佬收皮啦!
一來架船細,尤其是埋山行根本打唔到,
二來走私船點會裝AIS transducer識別系統?搏拉咩?
如果咁都監察到,世上再無走私了,
講嗰個如果唔係白痴,就係預左有班白痴聽佢點,繼續消費事件

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-21 11:10 AM 發表
12名港人早前涉嫌非法入境內地水域,至今仍在深圳刑事拘留。立法會議員朱凱廸說,目前只知道12人在內地水域被捕,但他們是由香港潛逃,而本港當局有雷達可監察船隻航行路線,認為當局應發放有關他們在香港水域的行動資訊。 對於保安局局長李家超日前說,12名港人全部已按內地當局提供律師名單揀選代表律師。

朱凱廸在本台節目《千禧年代》說,家屬對此感到錯愕及憤怒,質疑有關消息是由本港保安局局長代表內地機構發布, ...
曱甴真係當自己係香港viP,日日有專人守護同追蹤佢地,係有咁嚴謹,就唔會有最少十二個通輯犯逃走離港

12曱甴有J去無J返,全部係上面宮刑

你d 逃犯有咩特權?

廸廸仔,收皮啦

雷達未必掃到細艇
就算掃到都分唔出邊個點係佢

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-21 11:10 AM 發表
12名港人早前涉嫌非法入境內地水域,至今仍在深圳刑事拘留。立法會議員朱凱廸說,目前只知道12人在內地水域被捕,但他們是由香港潛逃,而本港當局有雷達可監察船隻航行路線,認為當局應發放有關他們在香港水域的行動資訊。 對於保安局局長李家超日前說,12名港人全部已按內地當局提供律師名單揀選代表律師。

朱凱廸在本台節目《千禧年代》說,家屬對此感到錯愕及憤怒,質疑有關消息是由本港保安局局長代表內地機構發布, ...
朱閪係打算斷埋黑暴最後一條逃生既水路?

斷估政府會被要求以為加強24小時全面既海面雷達檢測了!

其實有無人知, 朱閪到底是人是鬼?

引用:
原帖由 日落的漁港 於 2020-9-21 11:33 AM 發表

俾資料你地, 傻西左?方便你地班暴徒著草呀?? 豬西滴搞國際線,只會令12位瞞逃萬劫不復
這就是目的,
12條友如果唔死,佢何來話題?
最蠢莫過於,俾人一再消費既家人

儍佬!偷渡使唔使打鑼打鼓?

原來偷渡應該要先通知警察係邊度上船同埋路線,之後通知海事處有幾多人蛇係船同埋有冇足夠救身衣,再開雷達同大燈以方便其他船隻知道有偷渡船駛過。

Heidi 又出黎抽水,已經見慣不慣佢超常想象力和發嗡瘋既行為! 

雷達睇到就唔係偷渡啦😑豬議員你個腦真係異於常人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]