• 瀏覽: 1,723
  • 回覆: 21
+3
十二名香港人涉嫌偷渡在內地水域被捕近一個月,部分被捕者家屬在香港報警,要求協助。警方說,上月23日上午,本港水域未發現有內地海警船。

水警指揮及控制中心曾檢視上月23日上午的航行監察系統記錄,未發現任何內地海警船進入或停留本港水域;當日上午亦未接獲任何上述報告或市民求助。

而水警輪日常調配涉及行動細節,不宜公開。警方強調,十二人是被內地執法部門拘捕,行動與警方無關。

另外,灣仔警署接獲一名女子報案,指有六名港人被內地執法機關拘留,正跟進事件。

警方已講得清清楚楚!當日冇內地海警船入過港水域,死心未?
你班黃屍又會用番831打死人條橋,死話有內地海警入港水域拉人!
不如話派隻潛艇來捉人!

呢段新聞重點在另有6人比內地拘留,買定花生睇戲!

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/local/5f6798d8335d19ae050917ac

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天
手足出到外面犯法,就係大q 晒。
港府幫唔到忙,就係港府無能。😌

又多6件?
快啲講清楚,我又要去買定花生!

On99,自己著草失敗都可以賴政府,究竟黃屍可以無恥到乜嘢地步?

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-9-21 03:06 AM 發表
十二名香港人涉嫌偷渡在內地水域被捕近一個月,部分被捕者家屬在香港報警,要求協助。警方說,上月23日上午,本港水域未發現有內地海警船。

水警指揮及控制中心曾檢視上月23日上午的航行監察系統記錄,未發現任何內地海警船進入或停留本港水域;當日上午亦未接獲任何上述報告或市民求助。

而水警輪日常調配涉及行動細節,不宜公開。警方強調,十二人是被內地執法部門拘捕,行動與警方無關。

另外,灣仔警署接獲一名女 ...
就算真係有都好難有個說法佢哋喺海域邊境嘅原因……

班友向來唔知乜嘢叫一國兩制
等於大陸人偷渡俾港警捉咗,會唔會又質疑港警過界,又或者逼港警移送番大陸

估吾到半夜3點出post都咁快咁多人回帖!呢12條友真係受歡迎!可能老美都想內地吾好放班人,慢慢逐個逐個玩,這樣會大大刺激花生銷量,老美又可大量賣花生比中國,傻侵連任機會又大左!

黃屍面皮真係厚 

黑暴最叻係炒作新聞

竟然走去報警?
垃圾黃絲做乜突然又咁信任警察呀? 721同831平反咗嗱? 定集體思覺失調呀?

乜傳說中果200隻傻閪手足都幫唔到手咩

引用:
原帖由 ttkwan 於 2020-9-21 03:23 AM 發表

就算真係有都好難有個說法佢哋喺海域邊境嘅原因……
查實香港個水域真係好撚細 班傻仔未必係踩界就比人周到

https://www.hydro.gov.hk/images/misc/pdf/2018MAR002.pdf

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2020-9-21 04:45 AM 發表

查實香港個水域真係好撚細 班傻仔未必係踩界就比人周到

https://www.hydro.gov.hk/images/misc/pdf/2018MAR002.pdf
嗰拾貮個人嘅背景下同坐壹船嘅或然率都好細……辯護都唔好咁唔專業畀假期望:見到豐澤電器部個展品檯有個金莎盒裏面係吉百利、健達、m&m's、Smarties……等等嚟嘅話除了「豐澤以外嘅持有人遺漏」都幾難諗到合理情形。

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-21 03:21 AM 發表
On99,自己著草失敗都可以賴政府,究竟黃屍可以無恥到乜嘢地步?
agree
朱西敵仲能叻,
話政府應知佢哋止船地點,
出事地點,
dklm,你偷渡會比差人知上船?
偷渡出左公海會唔會有GPS比人知你係邊?
犯民真系cls...

不就12重犯棄保潛逃失敗,若他們能成功到達原本目的地,所謂家屬會在半點歉意?

傻傻地 香港偷渡去台灣唔經中國海域唔通經大西洋?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]