• 瀏覽: 2,594
  • 回覆: 19
一路順風

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-21 12:56 AM 發表
我係好認真的! Why?

1. 人生存一定要食!
2. 食物,天天都會消耗,反而「衣」,無錢我咪穿舊衣服,二手、三手、N咁多手,「住」,我咪繼續同父母住,甚至有麥難民,瞓街,有人長期去營地露營!
3. 行?失業都不用行了!

耕田係咪好辛苦?
咪玩啦!你估古代咩?
有好多機械幫手的!
要好早起身淋水?有自動噴水㗎!
收割好辛苦?大把傻仔一家老少,自願俾入場費來收,收完,你仲可以賣返俾佢哋!

農 ...
你去?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-21 11:00 PM 發表

普通香港人邊有資格去耕田?
你有農村戶口咩?

原來係for大陸人的建議

你講自己繼續留喺香港做資本主義奴隸的港漂係白痴仔?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-23 01:17 AM 發表
在大陸耕田,可以大大塊田咁耕,仲可以做埋旅遊生意!
假期更加可以做埋餐廳,請兼職就得了!
講到咁爽,咁閣下仲唔快D返去鄉下耕田?
冇回鄉證呀?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-23 04:41 PM 發表

宜家返上去,一來一回隔離28日呀!
呵呵!你驚呀?
既然閣下講到返鄉下耕田耕到咁爽,又使乜驚嗰28日隔離呀?乜閣下諗住又死返落嚟香港攞著數㗎新香港人?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-23 10:06 PM 發表

我上面無親無故,上世記已經死哂!
乜原來係.......
無親無故就唔可以返鄉下買田耕?咩邏輯?
閣下唔係話可以買田買地請人做嘅咩?乜原來全部都係鳩噏㗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]