• 瀏覽: 3,812
  • 回覆: 24
+5
有份客串《愛.回家之開心速遞》的特約演員李健(Jacky)日前被爆出疑在尖沙咀科學館附近出手打人,事源他與幾名男友人走出餐廳門口,在未有戴口罩

6個藍絲違反限聚令, 李健更公然打人, 不過極度偏私的香港警察沒有拘捕他們。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時娛樂/525795/愛回家-特約演員李健被勸戴口罩-疑惱羞成怒當街追打路人

呢單未上報就話不涉刑事成分, 上報後就說刑事恐嚇。 香港警察平時非常懶, 上到新聞就勤力比藍絲叫下。 警字2個口, 警官4個口。

冇個好人

教車師傅?

藍絲最鐘意出刀, 呢單算輕手

白衣政見人
觀塘白衣男子持刀傷人
大埔大陸刀手斬傷連儂19歲男子致危殆
中大內地畢業生持刀揮舞被撤控
65歲老翁不滿人鏈太嘈持刀傷人
髮型師持刀傷人
太古城持刀斬傷5人, 並咬掉區議員耳仔
將軍澳連儂牆斬傷3人,內地團導遊一度潛逃去大陸, 並被法官稱讚高尚情操
元朗6旬老伯持刀傷人
9月6日紅衣男持刀追斬3名示威者
九龍文理書院外 持刀漢傷老師逃逸

黑衣政見人
2單分別用刀和𠝹刀刺警
汽油彈燒人

藍絲愛用刀
黃絲愛用汽油彈

有證據就告佢。。無就黃藍都系假。。

引用:
原帖由 tom012345 於 2020-9-20 07:39 PM 發表
咁呢位人兄一定係一個好榜樣。

附件

Screenshot_20200907-103808~3.png(1.28 MB)

引用:
原帖由 tom012345 於 2020-9-20 05:32 PM 發表
呢單未上報就話不涉刑事成分, 上報後就說刑事恐嚇。 香港警察平時非常懶, 上到新聞就勤力比藍絲叫下。 警字2個口, 警官4個口。
點解香港警察國際排名咁好既,咁排係香港警察之後既國家或地區咪仲不堪入目?

好彩影明星咋,影曱甴就已經俾人打死了!

引用:
原帖由 兩生花 於 2020-9-20 07:49 PM 發表

咁呢位人兄一定係一個好榜樣。
成件藍衫,仲唔係藍人,坐一世監就岩啦呢d藍人

引用:
原帖由 liuche01 於 20/9/2020 17:44 發表
教車師傅?
我都以為係。

引用:
原帖由 tom012345 於 2020-9-20 07:39 PM 發表
黃絲淋電油燒人,曱甴兇殘成性

附件

5dc91078bff73.jpg.cf.jpg(34.83 KB)

引用:
原帖由 fiogermi 於 2020-9-20 07:57 PM 發表

成件藍衫,仲唔係藍人,坐一世監就岩啦呢d藍人
咪係,望都望佢終身監禁,以後都冇得去英國再飛返香港轉飛臺灣。

引用:
原帖由 zhangan 於 2020-9-20 07:59 PM 發表

我認同,都係當年日本人當年進入支那溫和D

引用:
原帖由 zhangan 於 2020-9-20 07:59 PM 發表

白衣政見人
觀塘白衣男子持刀傷人
大埔大陸刀手斬傷連儂19歲男子致危殆
中大內地畢業生持刀揮舞被撤控
65歲老翁不滿人鏈太嘈持刀傷人
髮型師持刀傷人
太古城持刀斬傷5人, 並咬掉區議員耳仔
將軍澳連儂牆斬傷3人,內地團導遊一度潛逃去大陸, 並被法官稱讚高尚情操
元朗6旬老伯持刀傷人
9月6日紅衣男持刀追斬3名示威者
九龍文理書院外 持刀漢傷老師逃逸

黑衣政見人
2單分別用刀和𠝹刀刺警
2單汽油彈燒人 和2單汽油彈燒警

藍絲用刀害人多過黃絲用刀和汽油彈害人

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]