• 瀏覽: 857
  • 回覆: 14
+2
全民檢測計已於周一(14日)結束,共檢測約178萬個樣本中,找出32名新冠肺炎患者。公務員事務局最新資料顯示,觀塘區有最多人次進行檢測,有達...

你有為自己健康同保護家入 朋友 同事 同學....做左檢測,做個有公德的良好市民?
本人5號採樣檢測,6號收通知陰性

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1877612/即時-港聞-全民檢測-觀塘區17萬人次參與為各區之冠-屯門區找出11宗確診

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-9-20 09:34 AM 發表
全民檢測計已於周一(14日)結束,共檢測約178萬個樣本中,找出32名新冠肺炎患者。公務員事務局最新資料顯示,觀塘區有最多人次進行檢測,有達...

你有為自己健康同保護家入 朋友 同事 同學....做左檢測,做個有公德的良好 ...
搵出來好好隔離

為自己,為別人,我都有做檢測

政治上腦果班,都係自私撚。攬炒都可以係目標,呢班人唔死都冇用。點會去理個社會健唔健康吖。

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-9-20 09:34 AM 發表

你有為自己健康同保護家入 朋友 同事 同學....做左檢測,做個有公德的良好 ...
我地黃大仙區因為最早在慈雲山爆咗好多單,一早就已經有幾個屋邨有大規模檢測。
我全家上次都有做過係陰性,但今次全民檢測都一樣
有做。由於我全家7月中做過一次深喉唾液檢測,所以我就故意網上登記9月7號做,結果全家仍然測到係陰性。
作為一個香港人,不應該學西方嗰種個人主義,自私自利,應該好好配合政府,盡一份公民責任,對社會負責才是正確的。

有數據都無用,因為並非全民參與,應該仍有隱性患者存在社區,不可掉以輕心,繼續戴口罩,保持社交距離啦

沒有去檢測都係自私自利,漠視社會健康安全, 特別一班鼓吹杯葛的福街, 立場為先, 仇恨政府為主, 漠視社會健康福祉

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2020-9-20 10:03 AM 發表
沒有去檢測都係自私自利,漠視社會健康安全, 特別一班鼓吹杯葛的福街, 立場為先, 仇恨政府為主, 漠視社會健康福祉 ...
無錯!黑泛抺黑造謠檢測,的碓有唔少腦殘相信佢的,令檢測未能完全搵出所有隱性,令香港市民無法提早正常生活

根據人口統計資料,全民檢測人數最多的區域,亦係人口最多的幾個區,所以基本上全港各區參與程度都係差唔多。
https://www.statistics.gov.hk/pub/B72009FB2020XXXXB0100.pdf
全港最多人口頭六個區份,依次為:觀塘、沙田、元朗、東區、葵青、屯門,基本上都係檢測最多嘅區份。

附件

全民檢測各區人數統計.jpg(64.46 KB)

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-9-20 10:38 AM 發表
根據人口統計資料,全民檢測人數最多的區域,亦係人口最多的幾個區,所以基本上全港各區參與程度都係差唔多。
https://www.statistics.gov.hk/pub/B72009FB2020XXXXB0100.pdf
全港最多人口頭六個區份,依次為:觀塘、沙田、元朗、東區、葵青、屯門,基本上都係檢測最多嘅區份。 ...
多謝分享

熱烈祝賀觀塘區愛國愛港,檢測之冠。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-20 10:01 AM 發表
有數據都無用,因為並非全民參與,應該仍有隱性患者存在社區,不可掉以輕心,繼續戴口罩,保持社交距離啦
政府係歡迎所有人檢測的。如所有人齊心,就會變成全民檢測。

宜家係黃人不檢測,全民檢測才失敗。

如實行全民強制,黃人又會去檢測嗎?晤會再諗其他方法令自己不需檢測嗎?

引用:
原帖由 虎榮 於 2020-9-20 02:30 PM 發表

政府係歡迎所有人檢測的。如所有人齊心,就會變成全民檢測。

宜家係黃人不檢測,全民檢測才失敗。

如實行全民強制,黃人又會去檢測嗎?晤會再諗其他方法令自己不需檢測嗎? ...
強制性佢地會用好多手段去拖延,例如司法復核,,,會令原本緊急推行的檢測無法實施的

黑3群組冇驗

屯門咁多隱性患者

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]