• 瀏覽: 1,516
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
+2
美國國務次卿克拉奇昨日結束三日的訪台之行,解放軍則派出十九架戰機及反潛機,進入台灣西南及西北空域,一度越過海峽中線,台空軍戰機立即升空戒備及廣播驅離,並以防空導彈追蹤監視。台海危機加劇之際,有美國參議員提出法案,要求授權美國總統在大陸武力攻台時,動用武力防衞台灣。另外,解放軍空軍的官方微博發放短片,以真實畫面配合動畫,演繹轟6K轟炸機執行攻擊任務,疑似模擬攻擊關島........

現時的情況:美國接二連三的挑戰中國的容忍底線,而台灣則在旁邊拍手叫好。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20200920/mobile/odn-20200920-0920_00180_001.html

老美只係隻紙老虎, 夠條L膽護台咩.

伊朗打咗隻無人機都唔夠膽開戰 護條毛

總之就要台灣付高昂的軍費,淘空台灣,到時真係唔使打,台灣就已經末日了。

唔好嚇菜大嬸啦。佢交咁多保護費唔係要美國迫北京武統臺灣。佢只係想借美國孤假虎威。
北京武統臺灣,跟住美國出兵保護臺灣,臺灣就係兩大國主戰場。情況如二戰時嘅香港,被日本炸完之後,又被美國炸,變成中美夾攻臺灣。不論邊邊勝出,都成為留島不留人局面。

一有兵,艦到台,即是解放呆灣省之時,到時就是共產黨400公里長征殲滅國民黨,民進黨

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-9-20 08:49 AM 發表
美國國務次卿克拉奇昨日結束三日的訪台之行,解放軍則派出十九架戰機及反潛機,進入台灣西南及西北空域,一度越過海峽中線,台空軍戰機立即升空戒備及廣播驅離,並以防空導彈追蹤監視。台海危機加劇之際,有美國參議員提出法案,要求授權美國總統在大陸武力攻台時,動用武力防衞台灣。另外,解放軍空軍的官方微博發放短片,以真實畫面配合動畫,演繹轟6K轟炸機執行攻擊任務,疑似模擬攻擊關島........

現時的情況: ...
唔當家唔知米貴,叫阿邊個邊個參議員送個仔上前線守護台灣啦!傻侵都冇佢咁傻.

美軍不答應

台灣叫好,打起上嚟,你台灣咪第一戰場囉,你估會係美國同內地咩
另外,美國可以出幾多兵嚟幫你,有無計清楚,山長水遠,你估喺你隔離呀

浸浸: 比錢咪護囉

放d豬牛來護台啊

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-9-20 08:49 發表

菜菜子驚到同軍方講,邊個敢開第一槍返去軍法處置。係啲呆灣淫民仲戇居居係度叫好。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-9-20 08:49 AM 發表

點解台灣人 咁想 中國大陸 同美軍 在台海 開戰? 究竟台灣人係咪痴線? e家好地地咪獨立生活囉⋯⋯

美國佬玩完香港, 好快全台灣人變condom, 借口開戰!

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-20 08:56 AM 發表
伊朗打咗隻無人機都唔夠膽開戰 護條毛
仲有一單:駐伊拉克美軍好多人(起碼幾十人,好似更多)被伊朗導彈打到腦震盪,起初仲唔認,結果當冇事發生。

不知美國要派幾個航母編隊來送死呢?
福特來了  福特死了  福特被埋葬了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]