• 瀏覽: 11,775
  • 回覆: 173
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 willy222 於 2020-9-20 09:41 AM 發表

歷史話比我地,當代嘅最高學府學生係最好呃。因為佢地總以為自己高人一等(自以為是)、又以為自己滿懷理想(雖然係歪埋)可以改變一切(其實是行錯路)。 ...
咁你覺得年輕時毛澤東當年滿懷理想加入共產黨改變中國係咪行錯路

引用:
原帖由 寒冬巨大的牛 於 2020-9-20 01:25 PM 發表

社會練歷不足,人生經驗缺乏!
又要有存在感,仲想領導社會反正確的價值觀!
美國這招長用長有,因很多人志大才疏!容易洗腦!
美國種種卑劣的行為,他們可以視而不見,避而不談!甘於做美犬破壞自己國家!這點美國很成功! ...
社會講利益啫,有咩問題?

引用:
原帖由 kenchan42015 於 20-9-2020 07:48 AM 發表
泰國反政府示威持續,數百人周六(19日)起在首都曼谷國立法政大學校園徹夜留守,要求總理帕拉育下台之餘,亦同時高呼改革皇室

扑街美國又搞事,正賤種! .....
改革皇室之後,咪冇哂御用大律師?冇左法冶?

引用:
原帖由 nooneinhere2 於 2020-9-20 13:31 發表

咁你覺得年輕時毛澤東當年滿懷理想加入共產黨改變中國係咪行錯路
識唔識歷史?共產黨早期創立,係同國民黨合作抵抗侵略者,唔係國民黨反枱國共合作破裂,國民黨會攪成咁?

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 20-9-2020 07:54 AM 發表
學生永遠好騙又好用.
二十年後,呢班革命成功的學生做哂官,成為建制一部份,又要煩惱要打壓下一代的學生

香港特務之城搬咗去泰國,泰國呢鋪玩完,尾國要做亞洲基地。

每代都系甘走過哩既。分別只系輸和贏

泰國軍人揸莊!你估香港班廢柴咩

話時話,美賊點解要搞泰國,無點留意

引用:
原帖由 ifung5 於 20-9-2020 07:57 AM 發表
真係橋唔怕舊,尾金綠呃最接受,無計
其中一條橋係要創造一種手勢,方便佢地互相認同
香港反國教時用交叉手,反送中用👆隻手指
泰仔用三隻手指

老尾又係幕後黑手??

引用:
原帖由 team123456 於 20-9-2020 01:45 PM 發表
話時話,美賊點解要搞泰國,無點留意
政府親中

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-9-20 07:54 AM 發表
學生永遠好騙又好用.
用完即棄

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-20 09:48 AM 發表

大家都唔忍心打小朋友😓😓
小朋友唔聽話就要教!教唔聽就要打!呢D定律就梗㗎喇

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-9-20 08:34 AM 發表
泰國速戰速決啦,唔係你個國家好麻煩, 唔好再拖時間!尾國開始要搞你啦
x2

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]