• 瀏覽: 1,349
  • 回覆: 15
美國夠西又打假波?川普唔係話要華為死嘅咩?
原來純係為美國公司搶單............

AMD指已獲華為供貨許可證 稱致力遵守美國法例               
2020-09-19 HKT 17:55

•                                                                                                 
                                                                                                                                                                    華為多款電腦產品,採用AMD的處理器。(shutterstock)

美國電腦處理器生產商AMD說,已獲得對中國電訊設備商華為供貨的許可證,預計公司業務不會因為美國的「華為禁令」,而受到重大影響。

華為多款電腦產品採用AMD處理器。AMD業務總經理在一個技術大會上強調,公司會百分百致力遵守美國法例,並已採取適當措施,管理好與客戶或潛在客戶之間的關係。

AMD是「華為禁令」在本月15日正式生效後,第一家公開表示獲得向華為供貨許可證的廠商。三星、聯發科、索尼等多家廠商,早前確認於9月15日之前,已停止向華為供貨。

美國英特爾、韓國三星、台灣台積電及聯發科、大陸中芯國際等廠商,都向美國商務部申請對華為繼續供貨的許可證。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1550549-20200919.htm

安德鲁·杰克逊将军后来当上了美国总统,他在第二次英美战争期间就宣布:“有必要灭绝全体印第安人部落”。南北战争的英雄谢尔曼将军说:“我见过唯一的印第安好人,就是死人”。
笑九死。韓日台唔比供貨。全部谷去美國。依家系想整死華為定整死韓日台?

侵侵係商人,根本唔係乜政治自由民主國安……係利益輸送!明晒!

唔系呀!咁攪笑,攪咁大原來幫美國搶咩,不過,睇勢老尾經濟唔掂,上季gdp負30+,唔做生意分分鐘今季去到50+。

一早話侵侵禁運一定害自己美國,全世界仲有人信美國,個個一定開始同美國割蓆免日後麻煩。

即係要其他國家無得做, 要美國佬做撚晒
引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-9-19 07:35 PM 發表

2020-09-19 HKT 17:55
                                                                                        ...

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-9-19 07:35 PM 發表

可能因為電腦不是華為的主力產品。

America First ,唔係唔知吖!

高手

台積電大獲

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-19 19:39 發表
笑九死。韓日台唔比供貨。全部谷去美國。依家系想整死華為定整死韓日台?
$$$$$
老美根本係想做獨市生意。

根本睇到 FB 響美國比 Tiktok頂到喊, 要搵侵侵出那渣招, 已經知咩事啦.

lm

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-9-19 07:54 PM 發表
可能因為電腦不是華為的主力產品。
主力要封殺移動通訊產品...
不過都唔難睇出老美都知代價太大...

多數會被 AMD 偷技術.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]