• 瀏覽: 1,477
  • 回覆: 10
去年8月31日港鐵太子站發生衝突,警方拘捕多人,7名14至29歲男子分別被控暴動及非法集結等罪,今(17日)分兩案在九龍城裁判法院提堂,為太子站事件首批被控暴動罪的被捕者,其中29歲攝影師及一名20歲學生今日缺席,法庭發出拘捕令。案件押後至9月16日再訊,以待控方準備轉介文件予區院審訊,除缺席聆訊的兩人外,其餘5人獲准保釋。

首宗案件6名被告為攝影師王茂俊(29歲)、同為學生的簡梓濱(21歲)、龍欣樺(20歲)、連俊雄(19歲)、溫嘉霖(20歲)及卓嘉豪(24歲),共被控9項控罪,包括非法集結、暴動、襲擊致造成身體傷害、搶劫及刑事損毀等。王茂俊及龍欣樺缺席聆訊...

被告簡梓濱(右)...

https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200717/s00001/1594987320901/首批涉8-31暴動罪被告提堂-兩人缺席聆訊遭通緝

做得勇武曱甴,違法玩完之後就要付出代價,
咪諗住心存僥倖無事的,又多兩隻著草被通緝。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 04:53 PM 發表
去年8月31日港鐵太子站發生衝突,警方拘捕多人,7名14至29歲男子分別被控暴動及非法集結等罪,今(17日)分兩案在九龍城裁判法院提堂,為太子站事件首批被控暴動罪的被捕者,其中29歲攝影師及一名20歲學生今日缺席,法庭發出拘捕令。案件押後至9月16日再訊,以待控方準備轉介文件予區院審訊,除缺席聆訊的兩人外,其餘5人獲准保釋。

首宗案件6名被告為攝影師王茂俊(29歲)、同為學生的簡梓濱(21歲 ...
任你逃走
畀你玩多陣自由
一定拉到你
除非你去咗外國

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-19 05:26 PM 發表

任你逃走
畀你玩多陣自由
一定拉到你
除非你去咗外國
走呀 除非你有本事
逃得過鄧炳強
一哥嘅手指罅

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-19 05:26 PM 發表

任你逃走
畀你玩多陣自由
一定拉到你
除非你去咗外國
試過兩隻在機場被捕,
如曱甴有案在身,應該都好難,
偷渡呆灣又危鳩險驚自動.....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 11:08 PM 發表

試過兩隻在機場被捕,
如曱甴有案在身,應該都好難,
偷渡呆灣又危鳩險驚自動.....
12個 分裂國家逃犯
海上被公安拉咗
你內情係點呢
如果我嘅諗法係真
咁你班曱甴有牌慘情

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-20 06:35 AM 發表

12個 分裂國家逃犯
海上被公安拉咗
你內情係點呢
如果我嘅諗法係真
咁你班曱甴有牌慘情
係香港坐監先有啲咁嘅笑話,
投訴雞翼大細隻,奶茶晤掂...
在內地有排你班曱甴黑暴受....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-20 09:47 AM 發表

係香港坐監先有啲咁嘅笑話,
投訴雞翼大細隻,奶茶晤掂...
在內地有排你班曱甴黑暴受....
香港監獄福利好
曱甴 死都要逃返去大陸 做大陸監躉

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-20 09:18 PM 發表

香港監獄福利好
曱甴 死都要逃返去大陸 做大陸監躉
所以咪話班壞腦曱甴暴徒,
的確係白痴無極限....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-20 11:41 PM 發表

所以咪話班壞腦曱甴暴徒,
的確係白痴無極限....
曱甴佢都幾有創意嘅
玩下做逃犯
好過玩電腦遊戲
真實好多

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-21 09:08 AM 發表

曱甴佢都幾有創意嘅
玩下做逃犯
好過玩電腦遊戲
真實好多
電腦遊戲死幾多次都係假嘅
現實生活畀警察拉一次
。。。你就仆*。。。。

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-22 10:33 AM 發表

電腦遊戲死幾多次都係假嘅
現實生活畀警察拉一次
。。。你就仆*。。。。
比喻得真係好 曱甴逃生記

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]